СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Сто хиљада долара за избеглице у Србији

Владе и Снежана Дивац добили су у Аустралији за свој фонд за смештај избеглица у Србији око 100.000 долара. Ово је незванична сума после њиховог боравка у Сиднеју, Канбери и Мелбурну, где су гостовали и говорили о свом фонду чији је циљ да коначно испразни све избегличке кампове у Србији и обезбеди достојан смештај онима који тамо живе, много чак и више од деценију.

При крају боравка у Аустралији и пре одласка на Нови Зеланд, прослављеног кошаркашког аса и његову супругу примили су у четвртак министар иностраних послова Кевин Рад и министар спорта Марк Арбиб. 

Владе је примљен код федералног министра као председник Олимпијског комитета Србије, али и као оснивач фондације за избеглице о којој је посебно говорио својим домаћинима.

– Упознао сам га с тим да ми уживамо подршку Уједињених нација, односно УНХЦР, као и да смо добили доста помоћи од Европске комисије, као и од УСАИД – каже Дивац за „Вести“. – Изразио сам наду да ће из Аустралије бити неко ко хоће да учествује у овоме што ми радимо. 

Свакако је лепо имати прилику да разговарам с њим, па сам искористио прилику да му се захвалим што је Аустралија као држава примила доста наших људи. И да се искрено надам да су они прави амбасадори наше земље.

 

У току вечери, Генерални конзулат Србије у Сиднеју организовао је још једно донаторско вече за фондацију Дивчевих. Генерални конзул Бранко Радошевић поздравио је присутне међу којима су били и Неда Малетић, амбасадор Србије у Канбери, епископ Иринеј, дипломатски представници више земаља са којима конзулат сарађује и други. 

Иначе Владе Дивац ће у Аустралији прославити рођендан који су му „Вести“ честитале током вечери у Сиднеју. (Владе је рођен 3. фебруара 1968. године).

 

Иначе овде смо нашли и Дивчевог брата од тетке, иначе професора музике из Сиднеја Драгана Којадиновића који је са супругом Весном дошао да поздрави рођаке.

 

Извор: www.vesti-online.rs