СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„СПКД Просвјета Аустрија“ oрганизовала предавање г. Небојше Радмановића

Ретка је на жалост прилика да нас, Србе у Бечу, сусрећу и посећују државници из наших матичних држава. Када стигну, баве се важним пословима, па тешко могу наћи времена да се сусретну са земљацима, прозборе коју реч и поздраве се са нама. Разумљиво је то, времена су тешка. Ипак, десио се изузетак.
Довољно времена да се, као гост и пријатељ „Просвјете“ обрати српској заједници у Бечу пронашао је г. Небојша Радмановић, члан Председништва Босне и Херцеговине из Републике Српске.

Његово информативно предавање на тему: „Босна и Херцеговина и Евоатланске интеграције“ изазвало је велико интересовање наших чланова и пријатеља, представника нама блиских удружења, медија, као и гостију из јавног живота и дела дипломатског кора у Аустрији.

Посебну част нам је указао Амбасадор Р.Србије, Њ.Е. г. Милован Божиновић, који је уз своје колеге из БиХ и Р. Хрватске, својим присуством увеличао догађај. Радује нас да је он готово редован гост на нашим акцијама. Свечана сала бечког Универзитета је била добар избор домаћина, јер је успела да прими све заинтересоване госте. Предавање је било исцрпно и надахнуто, а г.Радмановић је после тога љубазно одговарао на бројна питања радозналих гостију. Водитељ програма био је, у својству члана „Просвјете“, Њ.Е. Игор Давидовић, А присутне је , по обичају поздравио домаћин, председник „Просвјете“, Проф. Срђан Мијалковић, који се захвалио високом госту, присутнима и партнерима који су помогли овај значајан догађај. Посебну похвалу дугујемо нашем члану, г. Михајлу Вујовићу, који се нарочито истакао у припреми овог гостовања.

 

Извор: www.prosvjeta.at