СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Пројекција филма: Рачак – лажи и истине

У Љубљани је у недељу, 5.фебруара, одржана пројекција документарног филма РАЧАК – ЛАЖИ И ИСТИНЕ, у организацији Српског друштва Задужбина. Филм који на најбољи могући начин показује како је деловала и како и дан данас делује западна машинерија манипулација и како је јавни медиј опасно оруђе ако се нађе у рукама људи без имало части.

Пројекција овог филма је само један од низа акција које ће наше друштво преузети у периоду пред нама у циљу разбијања табу тема и критичког осврта на блиску историју.
Иако је време било изузетно непогодно, сала је и овај пут била крцата, што нам даје снагу да још одлучније наставимо са нашим активностима.

Искористили смо прилику да великом бројку окупљеног света прикажемо и краћи филм у нашој продукцији, који говори о испоруци помоћи нашој браћи на Косову и Метохији и у Републици Српској, у децембру и јануару, чиме смо све наше донаторе још једном уверили да је помоћ отишла у праве руке.

На крају целог догађаја сакупили смо нових 430 € прилога, који ће бити испоручени нашој браћи на Косову и Метохији у оквиру испоруке 12. донације.
Свим гостима, браћи и сестрама нашим, се захваљујемо за присуство и за свој допринос у свим нашим акцијама.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Српско друштво Задужбина+

 

Извор: www.sd-zaduzbina.com