СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Олимпијска соба у Петровцу на Млави

Председник ОКС Владе Дивац је у Петровцу на Млави у оквиру спортског центра „Драгутин Томашевић“свечано отворио Олимпијску собу заједно са председником општине господином Радишом Драгојевићем и представницима спортског савеза Петровац на Млави.

 

Том приликом, одржан је и први Олимпијски час на коме су учешће узели млади спортисти рукометног клуба „Слога“. Они су имали прилику да се кроз дружење и игру упознају са Срећком, маскотом Олимпијског тима Србије, и узму учешће у наградном конкурсу „Цртај Срећка“ и „Пиши Срећку“. 

Председник ОКС, Владе Дивац, је истакао да је Олимпијска соба, пре свега, намењена младима и има за циљ да промовише историју олимпијског покрета у Србији, олимпијске вредности и спортски дух. Најмлађима је поручио да чувају традицију, верују у себе и наставе да се баве спортом.

Изградњом Олимпијске собе Петровац на Млави је добио јединствено место где ће млади бити у прилици да кроз различите програме олимпијског образовања науче основне принципе олимпизма и усаврше своја знања која ће им користити у будућности, како у спорту, тако и у свакодневном животу. 

Након отварања Олимпијске собе, председник ОКС је присуствовао и свечаној церемонији проглашења најуспешнијих спортиста у 2011. години у организацији спортског савеза Петровац на Млави.

 

Вест објављена: 11. фебруара 2012.

Извор: www.oks.org.rs

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести