СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„ФК Споји!“ у ослабљеном саставу на новом турниру

У суботу, 11. фебруара 2012. године, фудбалска секција Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, „ФК Споји!“,  учествовала је на фудбалском турниру у Инсбруку, чији су организатори и у овом случају били наши аустријски сународници, тачније „ДСГ Тирол“.

На овом турниру, који је имао и хуманитарни карактер, учествовале су 15 екипе, међу којима су биле и екипе неколико народа, који живе на простору покрајине Тирол. Тако су се поред бројних аустријских и наше српске екипе, на турниру нашле и екипе турских и албанских представника.

За разлику од ранијих турнира, морамо напоменути, да је „ФК Споји!“ на овом турниру учествовао у ослабљеним саставу, те су на свакој линији фалили јачи играчи:

На голу је фалио Давид Кожомановић, у одбрани искусни Ненад Драгичевић, на средини терена Доминик Пандуревић и у нападу Марјан Јовановић (1997. год.), који је на прошлом турниру мрежу противника затресао чак 5 пута.

Иако ослабљени, наши играчи се нису показали са најгоре играчке стране, већ су пружили одличан отпор противничким екипама, а уз то су најмлађи играчи добили шансу да покажу своја фудбалска умећа.

Одмах у првој утакмици, имали су најјачег противника у групи, који је на крају заузео друго место на турнири, аустријску фудбалску екипу „SV Lohbach“, која се такмичи и у 4. лиги Аустрије. Утакмица је уз бројне пропуштене стопостотне шансе наших играча на крају завршена резултатом 1:2.

У другој утакмици „ФК Споји!“ је за противника имао турског представника под именом „Manchester City“, а била је то једина утакмица, која је пропраћена сталним провокацијама турских играча, па је било и високих тензија током целе утакмице. На крају резултат 0:2.

Последње две утакмице су одигране у веома лепој и правој спортској атмосфери, против аустријске екипе „FC Kabelwurm“, која је завршена нерешеним резултатом 2:2 и против албанско-турског представника „RatosLocos“, коју су играчи „ФК Споји!“ победили са 6:1.

На крају је завршено учешће на турниру на 4. месту у групи са гол разликом од +2, наша екипа није имала најбољи дан, али се није ни обрукала у спортском смислу. Успешно је представљен српски народ и српска омладина на спортски начин, а наши играчи имали су част да носе дресове у бојама српске тробојке и да покажу да су Срби мирољубив народ, који може са свима да сарађује на јако леп и коректан начин.

ВОЛИ СВОЈЕ И ПОШТУЈ ТУЂЕ,

„ФК Споји!“

 

УТАКМИЦЕ:

1. SV Lohbach – „ФК Споји!“ 2:1 >>> гол Горана Марковића

2. „ФК Споји!“ – „Manchester City“ 0:2

3. ФК Споји!“ – „FC Kabelwurm“ 2:2 >>> голови Богдана Јовића и Горана Марковића

4. „Ratos Locos“ – ФК Споји!“ 1:6>>> 3хНикола Миладиновић, Горан Марковић, Богдан Јовић и Александар Спасојевић

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности