СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Ново председништво Савеза Срба у Аустрији

Заседање скупштине Савеза Срба у Аустрији одржано је у најстаријем српском клубу у Аустрији „Јединство“, Беч. Изабрано је ново председништво, надзорни одбор, као и референти за културу, спорт и омладину. Међу приоритетима Савеза Срба у Аустрији наведене су измене статута и правилника у раду, као и могуће доношење резолуције која би допринела увећању чланства ове организације.

 

На скупштини која је недавно одржана у клубу Јединство из Беча изабрано је ново председништво Савеза Срба у Аустрији. Скупштини је присуствовало 30 делегата из целе Аустрије, а председавао је Зоран Алексић, председник Савеза Срба у Аустрији.

Места у председништву поверена су следећим кандидатима: секретар Бобан Ђурић (Форалберг), заменик Саша Илић (Бургенланд), благајник Велиша Живановић (Беч), заменик благајника Небојша Пума Крачуновић (Бургенланд).

Иначе, председник Зоран Алексић је из Доње Аустрије, потпредседник Ненад Шулејић из Салцбурга, а друга потпредседница Тамијана Кукић – Јанк из Беча.

Изабран је надзорни одбор и проширен на 5 чланова: Предраг Питулић (Салцбург), Петар Перичевић (Горња Аустрија), Станислав Милојевић (Форалберг), Борислав Капетановић (Беч) и Милорад Торлаковић (Тирол).

Референт за културу (фолклор) је Љутица Јанковић (Мокрањац, Беч), а његов заменик Бане Николић (Коло, Беч). Референт за спорт је и даље Драган Раковић (Салцбург), који је предложио да се најкасније до 30. смотре културно – уметничког стваралаштва (17.03.2012. Швехат) окупе сви спортски референти заједница и клубова у саставу Савеза и оформи тело – одбор који би покренуо решавање горућих питања на тему спорта. Референт за омладину и интеграцију је Ранка Савић – Чегрић.

Наведени су следећи приоритети Савеза Срба у Аустрији: успостављање контакта са организаторима Европске смотре фолклора у Чачку и уопште са Европским саветом фолклора, у циљу дефинисања интереса Савеза; Рад на предлозима измене статута и доношења правилника о раду; По идеји Исидора Јабланова, једног од оснивача Савеза, предложено је усвајање резолуције Савеза Срба у Аустрији где би били дефинисани витални интереси и ставови који треба да дају правац даљем раду и омасовљењу Савеза. Међу приоритетима наведена је и потреба за решавањем начина будућег доношења одлука у Савезу, као и консултације на тему савета свих јаче заступљених грана (култура, фолклор, спорт).

 

Извор: www.rts.rs

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести