СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Смотра фолклора у Швехату

Тридесета Смотра културно-уметничког стваралаштва Срба у Аустрији – Швехат 2012. одржаће се 17. марта. Смотра ће окупити близу хиљаду учесника и око две хиљаде посетилаца.

У оквиру Савеза Срба у Аустрији, Српски културно-спортски клуб Бамби из Беча организује јубиларну тридесету Смотру 17. марта у Швехату, у Аустрији.

Ова манифестација, упркос многим тешкоћама, успела је да сачува своју вредност и на делу покаже културу и дух српског народа. На Смотри ће бити око хиљаду учесника, а очекује се око две хиљаде посетилаца.

Сама манифестација предвиђа велики број пропозиција које учесници морају испунити да би се одржао ниво и углед који ужива.

Све награде, дипломе, захвалнице које ће се на крају Смотре доделити свим учесницима и најбољим такмичарима у фолклору (средњи и старији узраст), музици, певању, литерарном стваралаштву, рецитацији, сликарству, вајарству, свирању на националним инструментима и много других тачака обухваћене овим програмом носиће грб, назив и посвету општине која је покровитељ смотре.

Категорије у којима ће се такмичити су: литерарни рад, сликарство, изворно певање-солисти, изворно певање – групе певача, инструменталисти – солисти, инструменталисти – оркестри, рецитације, фолклор – средњи узраст , фолклор – старији узраст.

Поред званичних признања и награда, жири додељује и „Специјалну награду жирија за“: нове кореографије и оригинално постављање, очување националне традиције, најбољу музичку обраду, најбољи костим, најбољи наступ групе певача или вокалног солисте, стручног руководиоца најуспешнијег ансамбла.

 

Извор: www.rts.rs