СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Разоткривање Срба

„Serbs Exposed“ (Разоткривени Срби) је назив документарног филма на енглеском језику о српској заједници која живи у Аустралији. Снима га екипа од петоро младих Срба из Аустралије са циљем да сународницима других националности прикажу српски народ и културу.

Serbs Exposed (Разоткривени Срби) je назив документарног филма о животу и искуствима српске заједнице која живи у Аустралији. Петоро младих Срба из Аустралије почело је са снимањем овог филма са намером да својим суграђанима других националности покажу право српско лице.

Мирјана, Влада, Предраг, Марта и Драго су одлучили да заједнички направе филм који ће „разоткрити Србе“, сликом и речју. Револтирани начином на који званични медији говоре о Србима, ови млади људи одлучили су да на свој начин допринесу ширењу истине о српском народу.

Намера је да се кроз филм промовише српска култура, историја, религија и политичка борба. Да се покаже другим народима ко су Срби и које су њихове вредности: зашто носимо бројанице, зашто се крстимо са три прста, шта је слава, зашто нам је Косово толико важно, зашто нам је толико стало да се одржи наша култура, зашто гласније од свих навијамо за наше спортисте, каква је борба Срба за интеграцију у аустралијско друштво…

Планирано је да разговарају са старијим и млађим генерацијама Срба широм Аустралије, члановима парламента, медијима, верским заједницама, познатим људима и ђацима. Осмислили су и уређивање прикладног малог студија уз помоћ спортског центра Бонириг.

Филм би требало да буде завршен до јесени и приказан у оквиру фестивала Српског филма у Аустралији.

 

Извор:  www.rts.rs

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести