СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Солидарност за Косово

Након мартовског хуманитарног конвоја организација Солидарност за Косово из Француске представила је свој план за 2012. годину, који обухвата и организацију летовања за децу из најугроженијих српских породица из косовских енклава.

Екипа организације Солидарност за Косово се вратила из најновије хуманитарне посете Косову и Метохији. Почетком марта организација Солидарност за Косово је своје активности усмерила на расподелу оброка српским породицама код Новог Брда на Косову које су услед хладног таласа остале одсечене од света, без хране и воде током неколико дана.

 

Организација Солидарност за Косово је почела са разрадом хуманитарних пројеката који ће обележити 2012. годину. Одлучено је да они буду намењени младим људима, и ослањаће се на логистичку подршку хуманитарне канцеларије у Грачаници „Solidarite Kosovo“, која ће бити отворена током читаве године.

У блиској сарадњи са српском патријаршијом на Косову, организација планира да финансира и организује следеће пројекте: боравак на мору у Црној Гори на крају школске 2011- 2012. године за четрдесет малишана из најугроженијих српских породица из косовских енклава,
неколико хумантарних конвоја из Француске и Шпаније, као и обнову школе чија је инфраструктура знатно ослабљења леденим таласом.

На слици: Арно Гујон и Бобан Ковачевић у „Србији на вези“

Екипа организације „Solidarite Kosovo“ је посетила манастир Високи Дечани, где је кроз бројне разговоре са монасима добила увид у ситуацију пет хиљада Срба који се и даље налазе у Метохији и чији се број непрестано смањује услед свакодневних претњи.

Гостујући у медијима (косовска телевизија Плус и РТС САТ – „Србија на вези“), уочи годишњице антихришћанских погрома из марта 2004. године, Арно Гујон и Ивана Гајић су имали прилику да изразе своју солидарност, као и подршку српским породицама у енклавама.

 

Извор: www.rts.rs

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести