СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Посјета манастиру Гомирје

Активисти Српског Друштва Задужбина су за викенд 17-ог и 18-ог марта посјетили најзападнији српски манастир у Европи – Гомирје. Манастир датира из краја 16-ог вијека и налази се у Горским Котарима, општина Врбашка.

Главни разлог наше посјете био је испомоћ у обављању послова око манастира, јер тренутно тамо живе 3 старије монахиње и отац Михајло, који не може све сам да стигне.

Суботу смо искористили за обављање потребних послова, да би након вечере коју су нам спремили, отишли на Вечерњу службу. У недељу након Св. Литургије и Причешћа, смо обишли оближње село и извор ријечице Рибњак гдје смо имали прилику да уживамо у пријатељском разговору са О. Михајлом, те предивним призорима Божијег Стваралаштва:

Више о манастиру можете прочитати овде -> МАНАСТИР ГОМИРЈЕ

Посјета манастиру Гомирје био је наш мали покушај, да у данима поста будемо дио свеобухватне љубави Господње. Сви смо позвани на заједничку трпезу, сабрање и љубав нелицемјерну, а Бог никоме дужан не остаје. Не смемо да заборавимо своје Светиње, гдје год се оне налазиле и надамо се да ће ово подстаћи и остале Србе да одраде сличне акције и да тиме покажемо како се никада нећемо одрећи свога огњишта и вјере Православне!

Српско друштво Задужбина +

 

Извор: www.sd-zaduzbina.com

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести