СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Нови ред летења

Српски авиопревозник Јат ервејз од 25. марта уводи нови ред летења из Београда ка 35 евромедитеранских градова у 25 земаља. Због интересовања грађана из дијаспоре повећан је број летова за Беч, Брисел, Диселдорф, Рим, Солун и Ларнаку.

Српски авиопревозник Јат ервејз од 25. марта уводи нови ред летења из Београда ка 35 евромедитеранских градова у 25 земаља, најављено је из те компаније.

Јат ће у току летње сезоне обављати 231 лет недељно, а у понуди је и 56 летова седмично у сарадњи са другим авиопревозницима.

Биће обезбеђени летови ка три дестинације у Хрватској – Сплиту, Дубровнику и Пули, а Јат ће поново летети и ка Ђирони у Шпанији, као и ка Охриду и Солуну.

Први пут после 1991. Јат ће на релацији Београд-Сплит полетети почетком јула и летеће сваког понедељка и четвртка, све до краја септембра.

Летови за Пулу обављаће се од средине јуна до средине септембра уторком и суботом. Саобраћај ка Дубровнику обављаће се од средине јуна до краја септембра, сваке среде, петка и недеље.

Како би изашао у сусрет већем интересовању путника за путовања ка главном граду Велике Британије поводом предстојећих Олимпијских игара Јат ће током овог лета од средине јуна до средине септембра поред слетања на највећи лондонски аеродром Хитроу слетати и на аеродром Гетвик.

Уведени су и нови летови за Москву, како би путници имали боље везе са дестинацијама у региону. Повећан је и број летова за Беч, Брисел, Диселдорф, Рим, Солун и Ларнаку, због интересовања грађана из дијаспоре.

Од 1. јуна, после отварања новог аеродрома у Берлину, Јат ће повећати и број летова ка главном граду Немачке.

Најфреквентније линије Јата су за Амстердам, Франкфурт, Диселдорф, Рим, Беч, Цирих, Москву, Париз, Лондон (Хитроу), Атину, Скопље, Сарајево, Подгорицу и Тиват, на којима авиони националног авиопревозника лете најмање једном дневно.

Јат шест пута недељно има летове за Берлин, Милано и Брисел, а пет пута седмично за Стокхолм, Ларнаку и Истанбул. Четири пута недељно лети за Солун и Копенхаген, три пута за Штутгарт, Лондон (Гетвик), Тел Авив, Охрид и Дубровник, два пута недељно за Гетеборг, Дјирону, Монастир, Сплит и Пулу.

У сарадњи са шест националних авиокомпанија, на бази комерцијалних уговора о заједничком коришћењу линија, путници из Србије могу да путују ка шест европских дестинација. Адрија ервејзом су осам пута недељно омогућени летови до Љубљане, Таромом шест пута недељно за Букурешт и ЛОТ-ом пет пута недељно за Варшаву.

Јат у сарадњи са Остријан ерлајнзом нуди још двадесет три лета недељно до Беча, а са Алиталијом нуди још седам летова недељно за Рим, док је са Аерофлотом омогућено још седам летова седмично за Москву.

 

Извор: www.rts.rs

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести