СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Заједно можемо више

„Помозимо Ани да настави да пише“ назив је акцијe Програма за дијаспору РТС-а за помоћ младој песникињи Ани Илић из Владичиног Хана, која је оболела од Фридрајхове атаксије, ретке и тешке болести.

Емисија „Србија на вези“ Програма за дијаспору иницирала је хуманитарну акцију за помоћ младој песникињи Ани Илић. Акцији су се придружили Дечји културни центар и Прва школа за поп и рок у Србији – Мастер Бластер студио.

Првог дана априла, у дворани Дечјег културног центра у Београду, таленти „Мастер Бластер студија“ одржали су два хуманитарна концерта. Целокупан приход од улазница на бази добровољног прилога намењен је побољшању квалитета живота младе песникиње Ане Илић из Владичиног Хана.

„Помозимо Ани да настави да пише“ назив је и циљ хумане иницијативе, а жеља је да се подстакну људи добре воље да, у складу са могућностима, помогну младој песникињи Ани Илић из Владичиног Хана како би у бољим животним условима наставила да пише своју поезију.

Ана Илић има петнаест година и оболела је од Фридрајхове атаксије, ретке и тешке болести. Њена породица је у врло незавидној материјалној ситуацији те је помоћ добротвора неопходна за специјалне медикаменте, редовну терапеутску рехабилитацију и достојнији живот у ситуацији у којој се породица налази.

Своју животну борбу, Ана Илић исповеда у збирци поезије „Под светлом истине“. Ана Илић се и својим стиховима бори против опаке, неизлечиве болести и поручује: “ Ја ћу бити ту. Ја ћу остати“.

Tаленат и значај њених списатељских и младалачких напора препознао је домаћи издавач Лагуна.

„Ана Илић је својим песмама, у које је сместила свој мали живот и животну борбу, успела да надвиси себе саму и људима „да лекцију“ колико су драгоцени здравље и нормалан живот“, стоји у препоруци домаћих писаца издавачке куће Лагуна.

Од када се сазнало за Ану и њену храбру борбу са болешћу, породицу Илић је контактирало неколико добротвора са жељом и могућностима да помогну.

Уреднице Србије на вези Лидија Радуловић и Јелена Ђорђевић Поповић заједно са колегама из дописништва РТС-а у Врању, анимирали су јавност и у Владичином Хану као и тамошњу општинску власт која је обећала помоћ Илићима. Један аутобус обезбеђен је управо за долазак Аниних школских другова на концерт у Београд.

Одлучни да Ану додатно оснаже, да јој помогну да настави да ствара и пише – чланови редакције емисије „Србија на вези“ (Програма за дијаспору РТС-а) су, осим кроз репортаже у програму и онлајн кампању апеловали да се породици Илић пружи подршка и помоћ.

Као и увек одазвали су се и добротвори из дијаспоре. Акција је иницијатива новинара и као таква има посебан значај, али и носи важну поруку да са ових позиција заједно можемо више.

Број рачуна на који је могуће уплатити помоћ је 160 – 254 – 90, позив на број 54 – 102 – 0001127.0 Банка Интеса, а електронска адреса за додатне информације је rphan@open.telekom.rs 

 

(РТС)

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести