СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Породица Радовановић, Угљевик

Посетили смо наше старе познанике, из Угљевика (Р.С), петочлану породицу Радослава(1982) и Мире (1987) Радановић. Имају троје мале деце Радиша (7), Славиша (6) и Слађана (3). Родитељи нису запослени, моле Бога да их неко позове да раде, стални посао је веома тешко пронаћи.  Једини сигурни извор прихода је дјечији додатак од 105.- (км).

До скора су живели у избегличким баракама  колективног центра у Угљевику. Уз нашу малу помоћ, у неколико акција током прошле године, преселили су се  у малу  кућицу на селу. Једно-собну кућицу за себе је изградио Радослављев брат Миленко (1972), прошле године је  се упокојио после дуге и тешке болести. Кућа пре наше помоћи имала је само једну не сређену просторију од 30 м2. Ми смо им купили  материјал са којим су сазидали купатило, ходник и на крају су покрили кровом. У следећим акцијама купили смо им санитарију за купатило и намештај за кухињу.

Ситуација је се много променила, од наше задње посете прошле године,  видели смо радове за које смо купили материјал у предходној акцији. Одлучили смо да им поново помогнемо и да деци сазидамо  две собе.  Тако да смо им  купили потребни материјал за зидање собе и за горњу плочу. Купили смо: блок, цемент, арматуру, жицу, ексере итд. Уложили смо укупно 1575 .- (км) или  982.- сфр. До сада, у збрињавање породице Радовановић, смо укупно уложили 7235 .- (км)

Радослав ће уз помоћ пријатеља  урадити цео пројект. Планирамо ускоро  да му, када то будемо у могућности, набавимо нешто  алата: моторку, џеки-бој, косилицу за траву или нешто  стоке. Желимо да помогнемо  породици Радовановић  да могу да живе од свога рада и труда.

Деца су наша будућност!

Немањићи-тићино

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести