СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Створићемо новог шампиона

Тениски клуб „Новак“ из Беча свечано је отворио свој нови комплекс, на којем ће тренирати млади таленти.

Отварању је присуствовао амбасадор Србије у Аустрији Милован Божиновић који је том приликом оценио да је комплекс нашег тениског клуба у Бечу премашио сва његова очекивања и да је пријатно изненађен условима којима располаже клуб.

 

Амбасада ће, према његовим речима, максимално пружити подршку у раду клубу, пре свега у остваравању контакта са релевантним чиниоцима аустријског политичког и спортског живота.

Отварању је присуствовао и шеф Конзуларног одељења Амбасаде Србије Коста Симоновић, који је пожелео срећу у предстојећим такмичењима која очекују чланове ТСВ „Новак“ и позвао родитеље да своју децу усмере на бављење спортом.

Министар саветник Амбасаде Босне и Херцеговине Невен Куленовић овом приликом открио је тајну да и сам игра тенис и позвао родитеље да деци омогуће да се баве овим спортом истичући да је тенис идеалан за зближавање различитих култура.

У свом обраћању високим званичницима и гостима председник ТСВ „Новак“ Момчило Јовановић је казао да се остварио сан који су чланови управе сањали дуже време.

– Један клинац који је имао свега седам година пре нешто више од једне деценије сањао је и изјавио да ће постати првак света у тенису. Тада готово нико није ни обратио пажњу на његову дечачку изјаву и после деценију и по тај клинац, када је стасао и порастао, постао је првак света. Име тог клинца је Новак Ђоковић, и то име поносно носи наш клуб. Отварањем ових терена ми смо остварили наш сан – рекао је он.

Новак Ђоковић, према његовим речима, није само српски бренд, него је бренд целог тениског света, те је ТСВ „Новак“ успоставио контакт са Тениском академијом „Новак“ у Београду и преговара о начину сарадње у жељи да се млади таленти ТСВ „Новак“ усавршавају у Београду.

У име управе, Јовановић је обећао да ће са терена на којима тренирају за 10-ак година изаћи и стасати играч светског као што је Ђоковић и додао да је то следећи сан који сањају чланови управе.

 

Извор: http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Austrija/Sport/216678/Stvoricemo-novog-sampiona-

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести