Српски | Deutsch

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Створићемо новог шампиона

Тениски клуб „Новак“ из Беча свечано је отворио свој нови комплекс, на којем ће тренирати млади таленти.

Отварању је присуствовао амбасадор Србије у Аустрији Милован Божиновић који је том приликом оценио да је комплекс нашег тениског клуба у Бечу премашио сва његова очекивања и да је пријатно изненађен условима којима располаже клуб.

 

Амбасада ће, према његовим речима, максимално пружити подршку у раду клубу, пре свега у остваравању контакта са релевантним чиниоцима аустријског политичког и спортског живота.

Отварању је присуствовао и шеф Конзуларног одељења Амбасаде Србије Коста Симоновић, који је пожелео срећу у предстојећим такмичењима која очекују чланове ТСВ „Новак“ и позвао родитеље да своју децу усмере на бављење спортом.

Министар саветник Амбасаде Босне и Херцеговине Невен Куленовић овом приликом открио је тајну да и сам игра тенис и позвао родитеље да деци омогуће да се баве овим спортом истичући да је тенис идеалан за зближавање различитих култура.

У свом обраћању високим званичницима и гостима председник ТСВ „Новак“ Момчило Јовановић је казао да се остварио сан који су чланови управе сањали дуже време.

– Један клинац који је имао свега седам година пре нешто више од једне деценије сањао је и изјавио да ће постати првак света у тенису. Тада готово нико није ни обратио пажњу на његову дечачку изјаву и после деценију и по тај клинац, када је стасао и порастао, постао је првак света. Име тог клинца је Новак Ђоковић, и то име поносно носи наш клуб. Отварањем ових терена ми смо остварили наш сан – рекао је он.

Новак Ђоковић, према његовим речима, није само српски бренд, него је бренд целог тениског света, те је ТСВ „Новак“ успоставио контакт са Тениском академијом „Новак“ у Београду и преговара о начину сарадње у жељи да се млади таленти ТСВ „Новак“ усавршавају у Београду.

У име управе, Јовановић је обећао да ће са терена на којима тренирају за 10-ак година изаћи и стасати играч светског као што је Ђоковић и додао да је то следећи сан који сањају чланови управе.

 

Извор: http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Austrija/Sport/216678/Stvoricemo-novog-sampiona-