СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„Београдски синдикат“ напунио Арену!

Популарни састав „Београдски синдикат“ синоћ је одржао дуго очекивани концерт пред пуном Ареном. У узаврелој атмосфери, публика je могла да чује хитове „Дуга је улица“, „Пороци Београда“, „Ми смо та екипа“, „Балада дисидента“ и многе друге.

 

После више од шест година од свог последњег концерта у Београду, група „Београдски синдикат“ наступила је синоћ (субота,28. април 2012) пред добро расположеном публиком у пуној сали Београдске арене.

Концерт је почео са око пола сата закашњења, а публика их је на сцени ишчекивала са нестрпљењем.

Дозивајући их једна страна сале је повикивала „Београдски“, док је друга одговарала „синдикат“, а када су изашли на сцену одјекивало је „Бс-Бс-Бс…“.

Публици се обратио Феђа Димовић, не кријући задовољство што их види у толиком броју и подсећајући да су многи били сумњичави да „Београдски синдикат“ може да напуни Арену. Потом је позвао публику да заједно са њима отпева песму Долази Синдикат („Долази синдикат сада јачи него икад“).

Убрзо су почеле да се нижу песме – Дуга је улица, Пороци Београда, За све моје људе и Сведок сарадник. Након ових нумера наступила је ромска хип-хоп група „Grubb“.

После њих, „Синдикат“ је заједно са публиком, као један, наставио да пева Ја у животу имам све, Ми смо та екипа, Говедина, Зајеби, Они су, Дивљина, Алал вера.

Ипак, у једном тренутку су чланови групе морали да замоле публику да не ломи трибине и да сиђе са столица, јер би у противном могли да прекину концерт.

На прве тактове песме Балада дисидената неко је запалио бакљу па је бенд опет морао да реагује.

Гост „Београдског синдиката“ био је и састав „ТХЦ ла фамилија“ који је додатно загрејао узаврелу атмосферу у Арени, као и драмски уметник Горан Султановић који је говорио обраћање мајора Драгутина Гавриловића браниоцима Београда и песму Наше доба.

На крају концерта, након више од три сата, „Београдски синдикат“ је извео нумеру Још ову ноћ, али је публика од „Синдиката“, који је изашао на бис, тражила да поново изведу нумеру Балада дисидента.

Од објављивања свог трећег албума Дискретни хероји (2010), који је са сајта www.beogradskisindikat.com до сада бесплатно преузело више од милион људи, група, упркос великом интересовању публике, није имала много прилика за наступ.

Бенд постоји већ 13 година, објавили су три албума – Бс с ст…Тишинчина! (2001), Сви заједно (2005) и Дискретни хероји (2010). Имају издавачку кућу „Прохибиција“, а од фебруара прошле године учествују на трибинама о међусобном утицају система вредности и популарне културе, које се одржавају на факултетима и у средњим школама.

 

Извор: www.rts.rs

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести