СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Успешно одржана “Тројка из блока“

Хуманитарна организација Срби за Србе организовала је 19. маја први по реду хуманитарни турнир у шутирању тројки под називом “Тројка из блока“ који је одржан на теренима основне школе “Лаза Костић“ у 23. блоку на Новом Београду. Дејан Томашевић, Дејан Бодирога и Кошаркашки савез Србије подржали су организовање овог такмичења. На турниру је учествовало преко 100 такмичара различитих узраста, а победник такмичења био је Јован Радуловић са 13 поена у финалу.

 

Циљ ове хуманитарне манифестације био је прикупљање финансијских средстава за изградњу куће шесточланој породици Баловић из Рашке области. Укупни приходи били су 121.100 дин. у које су укључени приходи од спонзора, учесника и донатора.

Турнир су свечано отворили шутом за три поена кошаркаш Дејан Милојевић испред Кошаркашког савеза Србије и Бошко Ћирковић Шкабо из Београдског синдиката. Музички део програма водили су реп групе ТХЦ ла Фамилија и Фантастична четворка.

Након трочасовних квалификација “жестоке“ борбе за три поена, 10 најбољих такмичара пласирало се у финале и били су награђени скромним робним наградама. Поред победника Јована Радуловића, друго место освојио је Марко Мишковић док је на трећем месту био Алекса Пиштољић. Најмлађи учесник такмичења имао је само 3 године, а најстарији 62 године.

Један од главних организатора овог хуманитарног такмичења био је и Младен Матијашевић из организације “Срби за Србе“ који је дао свој коментар на целокупну манифестацију:
– Испунили смо сва очекивања зацртана пре почетка турнира. Уложили смо огроман напор да по први пут организујемо овакву спортску, а уједно и хуманитарну акцију. Радује нас чињеница да смо успели да окупимо пре свега младе људе да кроз спортско и витешко надметање допринесу једном племенитом циљу. Захваљујемо се свим учесницима, спонзорима и донаторима који су подржали нашу манифестацију.

Новинари СОС канала и Танјуга били су на лицу места и извештавали са овог јединственог хуманитарног догађаја.


Ову хуманитарну акцију свесрдно су подржали: Кошаркашки савез Србије, Дејан Бодирога, Дејан Томашевић, Дејан Милојевић, градска општина Нови Београд, ТХЦ ла Фамилија и Фантастична Четворка, Принцип прес, Позориштанце Пуж, директор, наставници и ученици ОШ “Лаза Костић“, Red Bull, и Бео Дак, док су спонзори ове манифестације били: АСБВ Термотехника, теретана Fit Line Gym, City Service Београд, Тарго телеком, Тениски клуб Газела, Мax caffe, Мишконе пластик, и Proud Mary.

 
(Х.О. Срби за Србе – www.srbizasrbe.org)

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести