СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Промоције часописа „Споји!“ у Берлину и Бечу

 

Након прве промоције трећег броја часописа „Споји!“ 28. априла 2012. у Инсбруку, Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И организовала је сличне промоције у Берлину, у недељу 20. маја и у Бечу 27. маја.

Промоција трећег броја, првог српског омладинског часописа у Аустрији, који је покренула Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И крајем 2010. лета Господњег, одржана је у Берлину у просторијама Храма Васкрсења Христова, као и у просторијама Храма Светог Саве у Бечу.

Предавачи у Берлину и Бечу били су: познати економиста, банкар и оснивач „Балкан бизнис центра“, господин Бранко Драгаш, затим главни представник СПО(Ј)И за Немачку са седиштем у Берлину, Дејан Сенић, као и главни представник СПО(Ј)И за источну Аустрију и један од оснивача организације, Душан Игњатовић, а такође и председник и један од оснивача СПО(Ј)И, Владимир Влајић.У Бечу је један од излагача био предузетник и прерадник Малина, господин Добривоје Шулубурић из Ивањице, који је говорио о свом раду.

На промоцијама трећег броја у Берлину и Бечу представљени су најважнији општи детаљи >Информативног и интеграционог часописа „Споји!“< које можете прочитати путем следећег линка: www.spoji.org/sr/casopisspoji.html

У вези са трећим бројем часописа, који носи наслов „ПОВРАТАК – Зашто је важно да се вратимо својим коренима и Отаџбини?“ уз главну тематику „Одлив становништва и младих стручњака из Србије и српских земаља у иностранство, како их и зашто вратити у Отаџбину и због чега Србија и српске земље немају будућност без својих младих паметних и вредних глава“, представљен је детаљни извештај финансирања трећег броја часописа, због важности транспарентности, којој теже организације које су укључене у овај пројекат.

С тим у вези је наглашено да је фаза припрема трећег броја часописа „Споји!“ представљала пробну фазу сарадње три оранизације у овом пројекту, а то су поред покретача пројекта часописа, Омладинског удружења СПО(Ј)И, и Хуманитарна организација „Срби за Србе“, која је већ у првом и другом броју помагала редакцијски и финансијски, као и СПКД „Просвјета“ из Беча, која такође жели да се трајније укључи у овај јединствени пројекат.

Један од новитета који ће красити часопис „Споји!“ од трећег броја јесу нове уведене сталне рубрике на немачком и српском језику – ИНТЕГРАЦИЈА, КУЛТУРА, ИСТОРИЈА и ПРАВОСЛАВЉЕ – које су уведене током припрема за трећи број, дакле током пробне фазе у сарадњи три организације на часопису. 

Током припрема за трећи број формирана је и репрезентативна редакција у којој учествују чланови из све три већ поменуте организације, као и уредништво које се састоји од три уредника, по једног испред сваког удружења: Владимир Влајић из Инсбрука испред СПО(Ј)И, Душан Ђаковић из Швајцарске испред Х.О. „Срби за Србе“ и проф. Срђан Мијалковић из Беча испред СПКД „Просвјета“.

Главни део промоцијa у Берлину и Бечу чинило је излагање главног предавача, господина Бранка Драгаша, који је свим присутнима на почетку изнео пресек економског стања у Србији, након чега је представио конкретна економска решења за излазак из веома тешке ситуације у којој се налазе српске земље. Такође су детаљније представљене најважније тачке у економском плану за препород Србије и српских земаља, на које су скоро сви посетиоци промоција веома позитивно реаговали, што се могло видети по њиховим реакцијама током илагања господина Драгаша, након чега су уследила питања и коментари, на које је господин Драгаш дао своје стручне одговоре и мишљења.

Трећи број часописа „Споји!“ изашао је у недељу, 6. маја на велики празник Ђурђевдан и може се набавити у скоро свим Храмовима у Аустрији и Немачкој, као и путем директне поруџбине у Србији и другим земаљама Европе и света, где часопис ускоро треба да изађе, путем следеће е-поште: casopis.spoji@gmail.com

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се још једном захваљује свим пријатељима, подржаваоцима, донаторима и читаоцима, који су својим присуством увеличали промоцију трећег броја „Споји!“ у Берлину и Бечу и уз чију је помоћ прикупљена хуманитарна помоћ од 180 евра у Берлину и 359 евра у Бечу(штанд Х.О. „Срби за Србе“), а посебно се захваљујемо свим братским удружењима, организацијама и донаторима, који су помогли штампање трећег броја, као и нашем главном предавачу, господину Бранку Драгашу, који се добровољно одазвао нашем позиву да заузме главну улогу приликом ових промоција!

 

„Немој да ми даjeшпроблемe – дај ми решења!“

 

*Бранко Драгаш

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности