СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И на пријему у Министарству културе и информисања Републике Србије

У четвртак, 16. августа 2012. године представници Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И званично су примљени у Министарству за културу и информисање Републике Србије од стране Министра Братислава Петковића и шефа кабинета господина Мирослава Јанковића у Београду.

У делегацији Омладинске организације СПО(Ј)И били су председник и један од оснивача Владимир Влајић, садашњи благајник и један од оснивача Филип Влајић, чланови главног представништва СПО(Ј)И у Србији са седиштем у Петровцу на Млави, Стеван Јаношевић и Дарко Прокић.

На званичном пријему код министра за културу и информисање, господина Братислава Петковића, делегација Омладинске организације СПО(Ј)И представила је историју и циљеве организације, као и појединачне пројекте у оквиру просветно-културног, друштвеног и хуманитарног поља на којима делује, али је главни акценат стављен на Информациони и интеграциони часопис „Споји!“ као пројекат на просветно-културном пољу, који је СПО(Ј)И покренуло крајем 2010. године и у којем данас учествују још две братске организације, Хуманитарна организација „Срби за Србе“ и Српско просветно и културно друштво „Просвјета“. Часописи су уручени министру културе и информисања Братиславу Петковићу и шефу кабинета господину Мирославу Јанковићу, који су изразили позитивна мишљења о часопису.

Након излагања представника СПО(Ј)И, министар за културу и информисање Братислав Петковић и шеф кабинета Мирослав Јанковић изнели су оквире у којима могу помоћи Српској православној омладини Инсбрук – СПО(Ј)И у свом раду, а то су пре свега пројекти од националног културног значаја, као и подршка у сарадњи и контакту са канцеларијом за дијаспору.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И овом приликом још једном честита министру за културу и информисање Братиславу Петковићу на избору за ову важну функцију у нади да ће се у Србији у наредном периоду радити на побољшању културног живота и на подизању свести о очувању старе традиције и културе коју је српски народ вековима чувао и поносио се њоме. Такође желимо још једном да се захвалимо господину министру на издвојеном времену и указаној подршци у будућем раду и наглашавамо да смо веома позитивно изненађени пријатном домаћинском атмосфером, коју смо затекли у Министарству за културу и информисање, што је по нама показатељ да се уз родољубива начела у блиској будућности може доћи до позитивних промена у Србији и српским земљама.

Само слога Србина спашава,

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности