СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

НАЈАВА: Промоција часописа „Споји!“ у Петровцу на Млави

Драги пријатељи, омладинци и сви људи добре воље!

У петак, 28. септембра 2012. године биће одржана промоција сва три броја „Информативног и интеграционог часописа „Споји!““ са почетком у 20:00 часова у СШ „Младост у Петровцу на Млави, на коју Вас срдачно позивамо.

Промоцију организује Омладинска организација СПО(Ј)И уз подршку гимназије „Младост“. Главни предавачи биће Драган Коларевић, помоћник Министра културе у Влади Републике Србије и мр. Радован Калабић, књижевник и историограф из Београда.

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН – СВИ СУ ДОБРОДОШЛИ!

 О ПРЕДАВАЧИМА:

Драган Коларевић – Рођен је у Љигу 2.7.1954. Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду, смер југословенска књижевности и српскохрватски језик. Факултативно је похађао књижевно-публицистички смер.

У периоду 1999 – 2000. био је помоћник министра културе Владе Републике Србије за међународну, међурепубличку сарадњу и односе са јавношћу. Као представник Министарства био је члан Југословенског комитета за сарадњу са цивилном мисијом УН на Космету, где је, после повлачења војске и полиције, имао радно место у Приштини у поткомитету за просвету, културу и науку, од јуна до новембра 1999.

Одговорни уредник Културно-забавног програма ТВ Београд био је од новембра 1999. до октобра 2000. Од фебруара 2001. уредник је емисије у редакцији документарног програма. Аутор је документарне серије: „Прилози за историју титоизма“. Аутор је документарних серија:„Тито покретна прошлост“, „Клокотризам као антиципација“, „РМ Точак“ и „Прошлост на точковима“…

Члан је Удружења књижевника Србије од 1988. Објавио следеће књиге: „Ерот смеса“, „Језик за зубима“, „Велика ветрењача“, „И то је рат“, „Ви сте нас озбиљно схватили“, „Олоповима и љубави“, „Велики људи“, „Ево нама сунца“, „Хајдучка звезда“, „Pure questa e guerra“, „Шарфер“, „Агенција за духовни развој“, „Сучавање с прошлошћу“ и „Ухваћен на делу“.

За књигу песама „О лоповима и љубави“ добио је награду „Милан Ракић“, 1996. Добитник је „Златног беочуга“ Културно-просветне заједнице Београда, за трајни допринос култури Београда, 1995.

Мр Радован КалабићРођен је 1960. године у Бјељини. Дипломирао на Филолошком факултету Београдског универзитета. Магистрирао је на истом факултету 1987, одсек науке о књижевности. У току постдипломских студија, као један од најбољих студената генерације, био је стипендиста Андрићевог фонда.

До сада је објавио више од сто научних радова у разним часописима и стручним публикацијама.

Онјавио је следеће књиге: „Преко зида“, „Књига о Калабићу“, „Равногорска историја“ (приређивач), „Споменица Дражи 1946-1996“ (са А. Чотрићем), „Српска емиграција“ (четири издања), „Равногорски венац“ (три издања), „После бродолома“, „Песак и брашно, камен и Крст“, „Грофовска времена“ и „Под прекорним погледом историје“.

Обављао је дужности главног и одговорног урденика часописа „Видици“ и „Новинарство“, као и недељника „Београдске новине“.

Био је директор и главни и одговорни уредник радио Индекса.

Функцију председника Матице исељеника Србије обављао је од 2004 – 2008.

Живи и ради у Београду.

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести