СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И на Кочићевом јесењем сабору

У суботу, 20. октобра 2012. године, Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И присуствовала је на Кочићевом јесењем сабору у Фигену, који је организовао Културно-спортски клуб „Петар Кочић-Змијање“ из Фигена у аустријској покрајини Тирол.

 

На сабору је учествовало десетак Културно-уметничких друштава од којих је већина била из разних крајева Аустрије, док је из Швајцарске дошао КУД „Завичај“ из Винтертура. Главни део програма чиниле су фолклорне игре свих КУД-ова, али и краће драмске представе, монолози и рецитације, након чега је кренула игранка и народно весеље. Омладинска организација СПО(Ј)И била је присутна са својим хуманитарним штандом, на којем су сакупљани добровољни прилози за српске вишечлане породице у Крајини, а поред тога су сви заинтересовани могли да добију информације о нашем раду и досадашњим и будућим активностима.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И овом приликом још једном захваљује свим пријатељима, саборцима, донаторима и свим људима добре воље, који су својим добровољним прилозима учинили добро дело са циљем да се помогне српском народу у Крајини. На штанду је те вечери сакупљено укупно 229 евра. Још једном захваљујемо организаторима из КСК „Петар Кочић-Змијање“ на позиву и честитамо им на веома лепом сабору.

Како радили тако нам Бог помогао!

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности