СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Стипендије Фонда „Михајло Пупин“

У току је прикупљање нових пријава за стипендије Фонда „Михајло Пупин“. Конкурс је расписала Српска народна одбрана у Америци и намењен је студентима из матице који намеравају да након студија остану у Србији. Пријаве се могу слати до 20. децембра 2012. године.

Фонд Српске народне одбране у Америци „Михаило Пупин“ за стипендирање српских студената расписао је конкурс за доделу стипендија за школску 2013 годину. Фонд носи име једног од највећих имена српске науке, великог родољуба и првог председника Српске народне одбране у време оснивања 1914. године.

 

Фонд има за циљ да помогне „нове Пупине, младе Србе и Српкиње беспрекорних академских квалификација и чистог моралног лика и личних опредељења, да заврше студије и својим радом у Отаџбини допринесу бољитку свога народа и своје земље“ стоји у саопштењу Српске народне одбране.

Средства из Фонда СНО за стипендирање студената Михаило Пупин биће додељена у виду једнократне помоћи у износу од пет стотина америчких долара. На годишњем нивоу биће додељено укупно двадесет стипендија редовним студентима у Србији, Црној Гори и Републици Српској.

Од кандидата се очекују следећи услови: да су завршили најмање другу годину редовних студија, да имају просек оцена најмање 9, да припадају Српској православној цркви, да се морално обавежу да ће по завршетку студија остати у земљи, као и да им на молби све наведено потврде својим потписима и овере печатима лични свештеник и један од професора, уз оверени препис испита и оцена.

Рок за слање попуњених формулара је 20. децембар 2012, адреса је president@snd-us.com.

Пријаве се могу послати искључиво електронским путем.

 

Извор: www.rts.rs