СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Најбољи пласман „ФК Споји!“

У недељу, 25. новембра 2012. године фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, „ФК Споји!“ учествовала је на турниру у малом фудбалу у хали, који је организовала пријатељска аустријска екипа „FC Saggenbar“ у Инсбруку.

На турниру је учествовало 16 екипа, које су се бориле у групама по 8 екипа. Прве две пласиране екипе у групи квалификовале су се директно у полуфинале, а интересантно је напоменути да је „ФК Споји!“ свој први турнир одиграо пре тачно годину дана, када је организатор такође био „FC Saggenbar“.

 

FK SPOJI 1 Извештај са турнира у Инсбруку: Најбољи пласман „ФК Споји!“

Млади фудбалери „ФК Споји!“ играли су у пуном саставу и били су мотивисани да грабе ка најбољем пласману и то се одмах наговестило у првој утакмици када су „спајалице“ победиле екипу „Bazinga“ са 3:0.

Затим је уследио мали пад у концентрацији, те је одиграно нерешено 1:1 са екипом „HC westliches Mittelgebirge“ и уследио је први пораз против екипе „TirolerVersicherung“ са 1:2, иако су играчи „ФК Споји!“ једним велелепим голом Далибора Здравковића  у 10. секунди утакмице повели са 1:0. Био је то најбржи, а можда и најлепши гол на турниру.

FK SPOJI 2 Извештај са турнира у Инсбруку: Најбољи пласман „ФК Споји!“

На слици: Капитен Стефан Јовић подиже пехар за освојено 2. место

Уследило је отрежњење и озбиљнији приступ у игри, па су се наређале победе против „Wolfsrudel“ са 1:0, „Team bring it“ са 4:0, „Soccerteam“ са 2:1 и „FC Kabelwurm“ са 1:0.

Тако су млади фудбалери „ФК Споји!“ са 16 освојена поена са друге позиције у групи ушли у полуфинале, где их је чекала екипа „Promillo“, коју су победили са 1:0 у веома узбудљивој утакмици.

У финалу је „ФК Споји!“ поново наишао на екипу „Tiroler Versicherung“, против које су доживели једини пораз у групи. Зато је финална утакмица била додатан мотив, а мотивација и емоције на врхунцу.

Нажалост је „ФК Споји!“ у финалној утакмици изгубио поново од „Tiroler Versicherung“ и то истим резултатом од 1:2, као у групи, а може се рећи да су досуђен пенал противнику и неискуство младих „спајалица“ били пресудан језичак на ваги.

Но, ипак нису напустили терен погнуте главе, већ срећни оствареним резултатом, који обећава, јер је освојено 2. место, на турниру, на којем су пре тачно годину дана први пут заједно заиграли, што показује мерљив успех, који је остварен у том периоду – од елиминације у групи у 2011. години до 2. места у 2012. години, на турниру који сваке године организује аустријска екипа „FCSaggenbar“.

Стрелци за „ФК Споји!“ били су: Никола Миладиновић (4 гола), Никола Икић (3 гола), Доминик Пандуревић (2 гола), Далибор Здравковић (2 гола), Стефан Јовић (2 гола),  Богдан Јовић, Марјан Јовановић.FK SPOJI 4 Извештај са турнира у Инсбруку: Најбољи пласман „ФК Споји!“

Гол разлика: 15:6 (+9)

 

Пласман турнира:

1. „TirolerVersicherung

2. „ФК Споји!“

3. „FC nette Runde“

4. „FC Promillos“

 

Утакмице „ФК Споји!“:

1. „ФК Споји!“ – „Bazinga“ 3:0 (стрелци: Богдан Јовић, Никола Миладиновић, Марјан Јовановић)

2. „ФК Споји!“ : „HCwestl. Mitelgebirge“ 1:1 (стрелац: Доминик Пандуревић)

3. „ФК Споји!“ : „TirolerVersicherung“ 1:2 (стрелац: Далибор Здравковић)

4. „ФК Споји!“ : „Wolfsrudel“ 1:0 (стрелац: Доминик Пандуревић)

5. „ФК Споји!“ : „Teambringit“ 4:0 (стрелци: 2 х Никола Икић, Никола Миладиновић, Стефан Јовић)

6. „ФК Споји!“ : „Soccerteam“ 2:1 (стрелци: Далибор Здравковић, Никола Миладиновић)

7. „ФК Споји!“ : „FCKabelwurm“ 1:0 (стрелац: Никола Икић)

Полуфинале:  „ФК Споји!“ : „FCPromillos“ 1:0 (стрелац: Никола Миладиновић)

Финале: „ФК Споји!“ : „TirolerVersicherung“ 1:2 (стрелац: Стефан Јовић)  

 

 

Повезани линкови:

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности