СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И акција против беле куге и за помоћ српске деце на Балкану од 13. до 26. децембра на „твитеру“

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И покренула је од 13. до 26. децембра 2012. године једну мању Твитер кампању културно-просветног пројекта „Информативни и интеграциони часопис Споји!“, који је и први српски омладински часопис у Аустрији и у Швајцарској.

Омладинска организација СПО(Ј)И, која је поред културно-просветног поља, активна и на друштвено-спортском и хуманитарном пољу добила је за нешто мање од две седмице „твитовања“ и „ретвитовања“ подршку од више од 30 претежно српских спортиста, музичара, глумаца и других познатих личности.

Познате личности које су „ретвитовале“ и „твитовале“ промотивни видео најновијег издања часописа „Споји!“ који има за главну тему „Бела куга – где су српске бебе?!“ биле су српски рукометаши, Андреа Лекић и Жарко Шешум, председавајући Генералне скупштине Уједињених нација, Вук Јеремић, освајачица сребрне медаље на ОИ у Лондону, Ивана Максимовић, један од најпознатијих водитеља Србије Иван Ивановић, кошаркаш Црвене Звезде, Elton Brown, најбољи српски боксер Ненад Боровчанин, српски фудбалер и велики пријатељ наше организације, Александар Игњовски, српски пливачи, Милан Граховац, Иван Ленђер и Миња Најдановски, глумци, Ивана Михић и Бојан Перић (серија Војна академија), певачи, Жељко Јоксимовић, као и Ђорђе Давид, Душан Свилар, Гоца Тржан, Радмила Манојловић, Милан Динчић Динча, Бранислав Мојићевић и најпознатија српска реп група и пријатељи СПО(Ј)И, Београдски синдикат.

Иницијативу су путем Твитера подржали и српски тенисери, Душан Вемић и Душан Лајовић, српска репрезентативка у стрељаштву, Зорана Аруновић, светска шампионка у боксу, Дуда Јанковић, српски кошаркаши, Владимир Штимац, Немања Александров, Петар Ламбић и Никола Силађи, фудбалер Црвене Звезде, Филип Касалица, голман Торонта, Милош Коцић, водитељка Кристина Раденковић, новинар Александар Јовановић и писац, Мирјана Бобић Мојсиловић.

Омладинска организација СПО(Ј)И тренутно ради на више од четири хуманитарних пројеката, а то су, фонд за Косово и Метохију, фонд за Крајину, фонд за српске земље и изградњу Храмова СПЦ, као и обнављање Храма Светих апостола Петра и Павла у Булатовцу код Прокупља. У оквиру својих хуманитарних акција СПО(Ј)И се пре свега концентрише на помагање вишечланих српских породица на Балкану, а овом иницијативом је учињен један важан корак ка успешном наставку покренутих пројекта и у 2013. години.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се овом приликом још једном захваљује свим познатим личностима који су својим скромним гестом „твитовања“ и „ретвитовања“, много помогли, како би се проширила вест о изласку најновијег издања часописа „Споји!“ на тему „Бела куга – где су српске бебе?!“, који нам је један од главних извора за прикупљање хуманитарних средстава за помоћ српске деце на просторима на којима живе вековима.

Хвала Вам још једном у име свих оних којима је помоћ најпотребнија и срећни Вам Божићни и новогодишњи празници!  

ИЗАБЕРИМО ЖИВОТ,

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

 

Повезане вести:

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности