СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Испоручена 13. донација „За српски Космет“

Током прошле недеље, активисти Српског друштва Задужбина реализовали смо још једну успешну акцију помоћи нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Савинданска акција Задужбине на Космету трајала је у периоду од 26.1 до 30.1.

 

Поред новчане помоћи која је подељена једном делу најугроженијих породица из Штрпца са околним селима, Поморавља, Метохије и северног Косова, у износу од 4.675 € и поред мањег контигента гардеробе, играчака и слаткиша, једној породици је купљена крава са телетом, двема породицама по пет коза, а једној шпорет на дрва смедеревац .

Уз помоћ добрих људи из Словеније, али и са других страна, током протеклих неколико месеци сакупили смо испоручену суму и у Савинданској акцији га даривали нашем народу на Косову и Метохији.

При самој организацији пута и одабиру породица кључну улогу је имала ХО Мајка Девет Југовића, као и наши пријатељи на самом терену и за сав њихов труд им се од срца захваљујемо! Били су прави домаћини, као и сваки пут до сада.

Обишли смо и помогли нашу браћу у Кусцу, Врбовцу, Косовској Витини, Прековцу, Сливову, Бостану, Чуки,  Урошевцу, Штрпцу, Севцу, Беревцима, Готовуши, Тучепу, Осојану и Зубин Потоку.

У питању су сиромашне, вишечлане породице, углавном без икаквих извора прихода, које живе у изузетно тешким условима, трошним кућама, без основних услова за живот. Сви сусрети су били веома дирљиви и са много емоција.

Као и сваки пут до сада сваки наш одлазак на српску Свету земљу искористимо и да се поклонимо нашим светињама.  О Савиндану наши активисти су присуствовали Светој Литургији у манастиру Грачаница, што је овом путу дало и ону духовну димензију, без које нам спаса нема. Свуда смо били са братском љубављу дочекани и испраћени што нас додатно утврђује на нашем путу и у нашим настојањима да на њему и истрајемо.

Имали смо ту част да будемо присутни и на прослављању крсне славе Часне вериге код наше браће у селу Кош у Метохији, што је била још једна прилика да сви заједно осетимо право гостопримство српског домаћина, и поред свих недаћа у којима се наши домаћини налазе.

Посебну захвалност желимо да упутимо свештенству Епархије рашко-призренске, ХО Мајци девет Југовића, особљу народне кухињу у Прековцу, свим нашим донаторима, нашим активистима, као и браћи из Београда из модне фирме 33А.

У досадашњим акцијама Српског друштва Задужбина, а ближи се петогодишњица нашег рада, средства која су у новцу испоручена преко наших активиста износе 62.140 €. За такве резултате захваљујемо се свим нашим приложницима, јер без њих наше досадашње акције не би биле овако успешне. 

Фотографије са испоруке 13. донације можете погледати у ФОТО ГАЛЕРИЈИ

http://www.sd-zaduzbina.com

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести