СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Сусрет са санкашком репрезентацијом Србије у Инсбруку

У четвртак, 7. и у петак 8. фебруара 2013. године су чланови Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И заједно са председником Заједнице Срба Тирол и дописником РТС-а у Тиролу заједно дочекали Санкашку репрезентацију Србије у Инсбруку.

Може се слободно рећи да је то био историјски сусрет, јер се ради о првој Санкашкој репрезентацији Србије у историји српског спорта.

Да наши санкаши долазе у Инсбрук на Светски куп младих не би ни сазнали да се они не би јавили Омладинској организацији СПО(Ј)И, која од свог оснивања сваке године дочекује разне српске спортисте, а од 2009. до данас у Инсбруку и Тиролу су дочекани српски фудбалери, затим теквондоисти, биатлонци, скијаши и сада – санкаши.

Приликом сусрета је тренер Санкашке репрезентације Србије, Бранислав Јовановић све присутне упознао са младом историјом санкашког спорта у Србији и како је дошло до тога да млада Миљана Ђуровић (1998. год) из Суботице представља нашу земљу на Светској санкашкој сцени.

Господин Јовановић је члановима СПО(Ј)И, међу којима су били Владимир Влајић, председник и један од оснивача организације, Александер Рогић, један од координатора навијачке секције „Споји орлове!“ и млади Стефан Андрић, један од учесника будуће кошаркашке секције, као и Гостимир Марић, председник Заједнице Срба Тирол и Александар Михаиловић, дописник РТС-а за Тирол, објаснио да је Миљана Ђуровић први пут села на спортске санке у новембру 2012. године, те је због великог талента и труда већ у децембру 2012. почела са учешћем на Светском купу за младе.

Тако их је Светски куп за младе довео и до Инсбрука, где је 8. фебруара наступала на познатој стази у Иглсу надомак Инсбрука.

Имала је веома добро време у првом кругу, које је обећавало историјски успех на првом учешћу на Светском купу, што би значило да би се пласирала међу 20 најбољих учесника.

Нажалост је Миљана у другом кругу, иако је добро почела, несрећно испала из санки, што је на крају коштало доброг пласмана.

Међу навијачима, који су дошли да јој пруже подршку су били представници Омладинске организације СПО(Ј)И и Заједнице Срба Тирол, те јој је и губитак плсамана лакше пао.

Млада Миљана Ђуровић, као и њен тренер Бранислав Јовановић су се веома обрадовали што смо дошли да им пружимо подршку и да ли су нам обећање да ће још више радити на себи, а да је ово прво учешће на Светском купу младих само почетак санкашке историје српског спорта.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И овом приликом још једном жели да се захвали Санкашкој репрезентацији Србије што нас је позвала да се упознамо и драго нам је што смо могли, колико је било у нашој моћи, да помогнемо и да им пружимо подршку на овом првом и историјском такмичењу. Трудићемо се и убудуће да угостимо српске спортисте било којег спорта и да им пружимо подршку, како би постигли максималне успехе за Србију!

Спојимо орлове,

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности