СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Ново финале за младу екипу „ФК Споји!“

У суботу, 9. фебруара 2013. године фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, „ФК Споји!“ учествовала је, као и прошле године на традиционалном турниру у Инсбруку, који организује пријатељска аустријска организација DSG Tirol у Олимпијском селу.

 

На овом турниру, који се одржава сваке године, учествују најјаче хоби екипе, као и екипе које играју у тиролским лигама, те се ради о једном од јачих турнира на фудбалској мапи у Инсбруку.

Играло се у две групе по 4 екипа, прве две су се квалификовале за полуфинале, а остале су ишле у разиграцвање за остала места.

Идемо редом: У првој утакмици је на „ФК Споји!“ чекала јака екипа, против које смо на турниру у новембру 2012. на којем смо остварили најбољи резултат од оснивања фудбалске секције, изгубили у групи и у финалу.

Можда су због тога млади играчи „ФК Споји!“ имали мотив више да победе екипу „Tiroler Versicherung“ и победили су – са 2:1 – а томе треба да се дода да је једини гол примљен у задњој секунди утакмице.

У другој утакмици „ФК Споји!“ је као противника такође имао познатог противника, који је на ранијим турнирима знао да буде доста незгодан. Тако је било и у овој утакмици, али су играчи једине српске екипе на турниру победили екипу „FC Geo“ са 2:0.

У последњем колу у групи наша екипа је имала најтежег противника, судећи по постави на папири, као и по поразима са по 3-4 гола разлике на ранијим турнирима када смо били у фази формирања фудбалске секције. Радило се о екипи „SPGInnsbruckWest“ која игра у 2. тиролској лиги односно у 6. аустријској. Међутим у овом окршају победила је наша екипа „ФК Споји!“ са 2:1, а уз то је наш нови саиграч из Словеније Санди Александар Мијатовић постигао свој првенац за „ФК Споји!“.

Тако је „ФК Споји!“ са 3 победе из 3 утакмице прошао у полуфинале где га је чекала екипа „FC Sport Sexten“, другопласирана из друге групе на турниру, која је такође побеђена и то убедљиво са 4:2. У овој утакмици смо могли да видимо веома лепу и растерећену игру наше екипе у којој су координатори фудбалске секције Александер Рогић и Милан Јовановић постигли врло ефектне голове, а остатак екипе ништа мање није заблистао на терену.

У другом полуфиналу је „SPGInnsbruckWest“ победио „FCUnionInnsbruck 1B“ који игра у 5. аустријској лиги са 1:0, тако да је „ФК Споји!“ у финалу поново играо против ривала из групне фазе – „SPGInnsbruckWest“.

У финалу су обе екипе играле веома тактички и напето. Просто се видело да ни једна екипа не жели да направи прву грешку. Током утакмице одличну партију су показали пре свега Далибор Здравковић, који је својим мајсторијама залуђивао противничке играче, као и Стефан Јовић, млади Никола Миладиновић, Никола Икић и наравно наш голман Давид Кожомановић, који је спречио неколико стопостотних шутева на гол.

Нажалост је наша екипа два минута пред крај финала примила гол, те је на крају и остало 0:1 за екипу „SPG Innsbruck-West“, али и упркос томе смо са задовољством примили пехар за 2. место, јер се и у овом случају видео нови напредак. Када само погледамо на овај турнир у прошлогодишњем издању, када смо испали у групној фази, мора се приметити да постоји мерљив успех, јер смо у 2013. освојили заслужено 2. место, што нам је нови мотив да даље радимо на себи, да се још боље уиграмо и растемо као екипа и једна од ретких фудбалских секција у Тиролу, која функционише.

За сам крај овог опширнијег извештаја прочитајте статистику и изјаву једног од координатора „ФК Споји!“, Александера Рогића:

„Био је ово јак и добар турнир. Остварили смо прву побиједу у првој утакмици и то нам је дало самопоуздање и сигурност за даљи ток турнира. Били смо јако организовани и борили смо се, тако да смо све заслужено побиједили до финала, гдје смо нажалост изгубили са 1:0 кроз несрећан гол који смо примили. Мислим да смо и ту побиједу заслужили, јер смо их надиграли у групи. Они су нажалост имали више среће од нас у финалу, а добро су се носили са нама, тако да је срећа одлучила утакмицу. Честитам мојим саиграчима на доброј, дисциплинској игри и на борбености на терену до последњег звиждука судије.“ – А. Рогић

Гол разлика: 10:5 (+5)

Пласман:

1. SPG Innsbruck-West

2. FC Spoji!

3. FC Union Innsbruck 1B

4. FC Sport Sexten

 

Утакмице „ФК Споји!“:

1. „FCSpoji!“ – „FCTirolerVersicherung“ 2:1

(стрелци: Никола Миладиновић и Икић)

2. „FCSpoji!“ – „FCGeo“ 2:0

(стрелци: Далибор Здравковић и Александар Илић)

3. „FCSpoji!“ – „SPGInnsbruckWest“ 2:1

(стрелци: Санди Мијатовић и Далибор Здравковић)

Полуфинале:

FCSpoji!“ – „FCSportSexten“ 4:2

(стрелци: Никола Миладиновић и Икић, Милан Јовановић, Александер Рогић)

Финале:

„FC Spoji!“ – „SPG Innsbruck-West“ 0:1

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности