СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

ПОМОЗИМО ЈОВАНИ!

Јована Остојић има само 16 година, а већ је искусила тежину живота. Као дете је избегла из Приштине због ратних околности, а протекле две године бори се са многобројним здравственим проблемима.

Има дисфункцију бешике (неурогена бешика), зато је капацитет оба бубрега спао на само 50%, а она трпи константне болове у десном бубрегу. Постоји дупли систем бубрега са ектопичним ушћем, катетаризација на свака три сата је рађена пет година, а последица тога су сталне уринарне инфекције. Због дисфункције бешике задржава се течност у организму, услед чега долази и до надувавања комплетног абдомена.

Приликом покушаја да се оживе нерви бешике, дошло је до одузимање ногу. Дијагностиковани су и Mayer-Rokitansky синдром, colapsus, криза свести, због чега је упућена код психолога. Да ситуација буде још гора, има лумбалну сколиозу, катаракту и глауком, па јој је вид смањен на оба ока за 50%. Јованини здравствени проблеми могу да се окончају ако се решавају приоритетним редоследом.

Најургентнији проблем тренутно је бешика, њена операција у Немачкој кошта 5,000 евра, а сваки проведени дан у болници је 750 евра, плус су потребни додатни медицински трошкови и трошкови пута. Уколико Јована не оде на операцију ускоро, функција уринарног тракта, конкретно бубрега, ће још више ослабити и јавиће се потреба за поновном катетаризацијом, а затим и дијализом која претходи трансплантацији бубрега. Јована се упркос свим тегобама и сталним јаким боловима труди да не посустане ни у школи.

 

Они који могу и желе да јој помогну да заувек заборави на осећај бола и оконча све проблеме, могу то да учине путем уплате на жиро рачун:

205-9001014294405-91

Комерцијална банка

Контакт особа:

Бошко Тимотијевић – тел.: 063/7004640

Унапред се захваљујемо свим људима добре воље!

 

Свако добро од Господа!