СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И на турниру у знак сећања на страдале у Мартовском погрому

У недељу, 17. марта 2013. на дан када се навршавало 9 година од Мартовског погрома на Косову и Метохији у којем је убијено 19 особа, протерано 4.012 Срба, етнички очишћено шест градова и девет села, запаљено 35 цркава, а порушено, запаљено или тешко оштећено 935 српских кућа и 10 друштвених објеката, КСУД „Братство“ из Инсбрука је организовао турнир у футсалу на којем је учествовала и фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, „ФК Споји!“.

 

На слици: Лагано загревање пред четвртфинале

Турнир је на предлог Омладинске организације СПО(Ј)И почео минутом ћутања, а домаћа екипа „Братства“ је на првој утакмици носила црне траке у знак сећања на све страдале Србе током мартовског погрома, док су екипе „Мики транспорт“ и „ФК Споји!“ траке носили током читавог турнира.

Током минута ћутања су учествовали сви гости тунира, како на терену, тако и на трибини. Стајали су у миру и тишини из поштовања према српским жртвама, док је једино гостујућа хрватска екипа „НК Зрињски“ одбила да устане током минута ћутања.

На слици: Загревање пред четвртфинале

Што се спортског дела тиче, млада екипа „ФК Споји!“ је на овом турниру наступала у мало ослабљеном саставу, мада ипак није била за потцењивање.

Стигла је до четвртфинала као прва у својој групи са максималним учинком и 12 освојених бодова из 4 утакмице.

На слици: Четвртфинална утакмица против „НК Зрињски“

У четвртфиналу „ФК Споји!“ је наишао на хрватску екипу „НК Зрињски“ и доминирао је током читаве утакмице. Нажалост пропуштене су неколико шансе, како би се постигао гол, док противничка екипа није такорећи ни пришла голу младе српске екипе „ФК Споји!“, тако да се утакмица након 12 одиграних минута завршила са 0:0 и ишло се на пенале, где није погодио ни један од играча обе екипе. Голмани су одлично бранили, док је голман „НК Зринњски“ својој екипи донео победоносни гол, те је на крају овог четвртфиналног сусрета слабија екипа прошла даље.

Турнир је освојила екипа „ФК Обилић“, која је за ову прилику допутовала из Прњавора, победивши екипу „НК Зрињски“ са 7:3!

На слици: Четвртфинална утакмица против „НК Зрињски“

Дан раније, на 3. Конгресу Савеза Срба у Аустрији, који је одржан у Инсбруку, приказане су слике и филм „Злочин без казне“ о мартовском погрому на Косову и Метохији у оквиру акције коју је покренула Канцеларија за дијаспору Владе Републике Србије, а коју су подржале Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И, организација „28. јун“ из Канаде, Српски институт из Вашингтона, КУД „Бранко Радичевић“ из Беча, Заједница Срба Тирол и други.

На слици: Голман „НК Зрињски“ шутира одлучујући пенал за одлазак у полуфинале 

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И се још једном захваљује свим члановима, пријатељима и саборцима, који су нас подржали на турниру и подсећа да се до краја априла врши упис нових фудбалера, који желе да играју добар фудбал и да представе српски народ и Србију у најбољем и најпозитивнијем светлу на спортским теренима у Аустрији и шире!

Уколико и Ти желиш да постанеш део једног новог и успешног спортског пројекта јави нам се путем е-поште на: fcspoji@gmail.com

Слава и вечни спомен свим српским жртвама мартовског погрома на Косову и Метохији!

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И 

 

Пласман турнира:

1. „ФК Обилић“ Прњавор

2. НК Зрињски

3. Мики транс

4. Мобиле линес

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности