СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Потписан протокол о сарадњи са студентско – ученичким удружењем „ОРНАС“

Претходног викенда гости студентско – ученичког удружења „ОРНАС“ били су представници омладинског удружења СПО(Ј)И, који су овом приликом допутовали из Беча и Инсбрука како би потписали протокол о сарадњи са братском организацијом из Ниша.

Протокол о сарадњи учврстио је везе између ова два удружења која су последњих неколико месеци успешно сарађивала. Поред жеље да ојачају везе између омладине у Србији и српске омладине у Аустрији и Немачкој, сарадња ће се пре свега базирати на пројекте који ће на културно-просветном, хуманитарном и друштвено-спортском пољу тежити да очувају српски културни, духовни и национални идентитет и позитивно представљање Србије и српског народа у Србији и свету.

 

Поред потписивања протокола чланови „ОРНАС-а“, одлучили су да заједно са члановима СПО(Ј)И обиђу главне знаменитости Ниша, и тиме покажу славну историју њиховог града. Највише пажње нашим члановима изазвао је споменик „Ћеле – кула“. У њему су се чланови ова два удружења подсетили на славне Синђелићеве борце и на сам херојски чин војводе Стевана Синђелића. На крају обиласка Ћеле – куле чланови ова два удружења подсетили су се речи славног француског књижевника и политичара Алфонса де Ламартина: „Нека Срби сачувају овај споменик! Он ће научити њихову децу шта вреди независност једног народа, показујући им по какву су их цeну платили њихови очеви.“

Након обиласка културно – историјских споменика, представници ова два удружења разговарали су о самом начину школовања у Аустрији и Немачкој, покушавајући да представе добре и лоше стране образовања у овим земљама.

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ!

 


ФОТО ГАЛЕРИЈА: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151835591957704.1073741831.266899027703&type=1&notif_t=like

 

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности