СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И по први пут помаже у Книћу код Крагујевца

У суботу, 31. августа 2013. године, представници СПО(Ј)И из Аустрије и Србије (Велико Лаоле) посетили су Дарка Станојевића (1978. год) који живи у селу Кнић недалеко од Крагујевца, при чему је њему и његовом оцу уручена хуманитарна помоћ у вредности од 300 евра.

 

Дарко је ратни ветеран који се 1999. године борио за одбрану наше земље на Косову и Метохији. Данас болује од епилепсије и живи у трошној кућици са старим оцем који и сам има здравствених проблема. Да несрећа буде још већа на новом недовршеном стамбеном објекту је порушен зид услед земљотреса који се недавно догодио у околини Краљева. 

Средства која смо донирали нису велика у односу на укупну суму коју је потребно издвојити само за грађевински материјал и тренутно износи преко 2.000 евра. Помоћ је тражио на многим местима, чак и у највишим институцијама наше земље али се мало ко одазвао.

 

Пошто су обављене формалности на стоваришту грађевинског материјала, где је купљен материјал у вредности од 300 евра за даљу изградњу куће, представници СПО(Ј)И су посетили Дарка и његовог оца а присутна је била и жена из суседства која их повремено обилази и брине о њима. Закључак је да би пре зиме било пожељно сакупити још новца који би био довољан бар за изградњу зида и плоче на кући. Почетак радова са обезбеђеним средствима планиран је већ за ову седмицу па ускоро можемо очекивати и прве резултате. 

Омладинска организација СПО(Ј)И захваљује свим донаторима, подржаваоцима, саборцима и људима добре воље без чијих добровољних прилога не би било могуће помоћи Дарку Станојевићи, који се на Косову и Метохији борио за нашу Отаџбину и народ српски.

Како радили тако нам Бог помогао,

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И


ФОТО ГАЛЕРИЈА: 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151905615067704.1073741836.266899027703&type=3&uploaded=23

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности