СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Дрва и школски прибор за Лучиће

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су претходног викенда породицу Лучић из Чачка коју чине самохрана мајкаСлађана и петоро деце: најстарији син Стефан (18), ћерке Александра (15),Јована (10), Босиљка (9) и најмлађи син Душан (2). Лучиће смо већ раније посетили, а непосредно пре ове посете Слађани и деци смо уплатили средства у износу од 35.100 динара за куповину школског прибора и дрва за огрев. 

Приликом наше посете стигла су им изрезана дрва. У тренутку посете већина деце није била кући, тако да нисмо успели да усликамо сав купљени школски прибор и дониране ранчеве. Мајка Слађана је велики борац, ради у једној коноби у граду на роштиљу и каже да јој иде прилично добро. У договору са газдом ће можда покушати да откупи посао од њега. Ипакн за такав корак, мораће мало да сачека док не прикупи средства. Каже да би јој у локалу помагао најстарији син и ћеркице које и сада долазе да јој припомогну.

Што се тиче стамбеног збрињавања и ту има новости, у Чачку се граде социјални станови за које Слађана свакако има услова да конкурише као самохрана мајка петоро деце, а она притом покушава да нађе и „везу“ како би повећала шансе да добије стан.

 

Извор: Хуманитарна организација „Срби за Србе“