СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Паљење бадњака у Великом Лаолу

На Бадње вече, 6. јануара 2014. године (24. децембра 2013. по јулијанском календару), после више година поново је организовано паљење бадњака у селу Велико Лаоле код Петровца на Млави.

У овој акцији су учествовали и чланови огранка Омладинске организације СПО(Ј)И у Србији заједно са мештанима и омладином Великог Лаола, а догађај је протекао изузетно успешно с обзиром на то да паљење бадњака није било организовано већ дужи низ година у овом селу.

На слици: Један део огранка СПО(Ј)И у Србији – Иван И, Стеван и Иван М.

Старији и искуснији мештани су се такође укључили у организовање а одзив младих је био веома задовољавајући.

После молитве је обезбеђено скромно послужење, било је и музике.  Све у свему – позитивна атмосфера.

Било је и пар пропуста које смо на срећу превазишли а свакако ћемо настојати да их следеће године не буде, као и да све буде још боље осмишљено и спроведено.

Огранак Омладинске организације СПО(Ј)И у Србији овим путем још једном свим пријатељима, подржаваоцима, донаторима, члановима и свим људима добре воље честита најрадоснији хришћански празник – рођење Господа нашега Исуса Христа – у нади да ће се и у наредним годинама млади српски нараштаји окупљати у портама наших цркава, не само у Великом Лаолу, већ широм Србије, српских земаља и српског расејања!

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Огранак СПО(Ј)И у Србији

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности