СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Ослабљени ФК СПОЈИ! до другог места на турниру Hallenmasters у Швацу

– Играчи ФК СПОЈИ! и КСК „Петар Кочић“ непосредно пред финале –
 

У недељу, 9. фебруара 2014. године, фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, ФК СПОЈИ!, учествовала је на трећем по реду „HCSchwazHallenmasters“ турниру.

Овај турнир је организовао Хоби клуб Швац у Спортској хали „Schwaz-Ost“ у истоименом градићу. Учествовало је 10 екипа, које су биле распоређене у две групе по 5 екипа.

Екипа Омладинске организације СПО(Ј)И, ФК СПОЈИ!, је учествовала у јако ослабљеном саставу, јер је скоро две трећине играча фудбалске секције било повређено, болесно или једноставно нису били присутни у Тиролу.

Упркос хендикепу, млади фудбалери ФК СПОЈИ! су на терену наступили самопоуздано и веома борбено где су се за своку лопту борили до последњег судијског звиждука.

– Део ФК СПОЈИ! на опуштеном окупу после освајања другог места –

Као први у својој групи, са три победе и једним нерешеним резлтатом, су се квалификовали за четвртфинале где их је чекала екипа ХК Венеција (HC Venezia) коју су победили са јасним резултатом од 5:0.

Тако је ФК СПОЈИ! дошао до полуфинала где је дочекана много јача екипа у односу на четвртфинале – екипа Ландјугенд Колсасберг (LandjugendKolsassberg). Након што су играчи ФК СПОЈИ! у веома узбудљивој утакмици успели да сломе отпор противничке екипе, однели су и победу од 3:1 која им је омогућила улазак у финале.

У финалу су се састале једине две српске екипе на овом турниру, КСК „Петар Кочић“ из Фигена и ФК СПОЈИ!. Културно-спортски клуб из Фигена који између осталог пријатељски сарађује са Омладинском организацијом СПО(Ј)И је такође одиграо веома добро на овом турниру и имао је, након дужег времена, веома јаку екипу са којом је учествовао.

Можда је на крају управо то, уз хендикеп са којим је играла млада екипа ФК СПОЈИ! утицало на то да су наши играчи у финалној утакмици били можда и превише опрезни, нису успели да поставе своју игру нити да искористе бројне шансе на самом почетку финала, што је на крају резултирало да су у последњој и одлучујућој утакмици Халенмастерса у Швацу ипак изгубили јасним резлтатом од 5:1.

Уз то треба додати да је голман ФК СПОЈИ! примио најмање голова током овог турнира, иако је ФК СПОЈИ! у финалу поражен са јасним резултатом.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И честита на овом месту још једном својим пријатељима из Културно-спортског клуба „Петар Кочић“ из Фигена, који су одиграли беспрекорно и веома фер у финалу, на освајању турнира, као и својим пријатељима из Хоби клуба Швац, који су добро организовали овај турнир. Надамо се да ћемо у овој сезони успети да дођемо до зацртаног циља ФК СПОЈИ! – до освајања првог турнира од како је покренута фудбалска секција. Уколико играчи ФК СПОЈИ! и убудуће буду играли борбено, самопоуздано и фер као на овом турниру, онда је постизање зацртаних циљева у скорије време веома могуће!

 

ПЛАСМАН:

  1. КСК „Петар Кочић“
  2. ФК СПОЈИ!
  3. Ландјугенд Колсасберг (Landjugend Kolsassberg)

 

УТАКМИЦЕ ФК СПОЈИ!:

  • ФК СПОЈИ! – Волфсрудел 69 (Wolfsrudel 69)> 2:0
  • ФК СПОЈИ! – Ципферклан (Zipferclan)> 5:1
  • ФК СПОЈИ! – ФК Сан Папије (FC Sans Papiers)> 0:0
  • ФК СПОЈИ!– ФК Ултимате (FC Ultimate)> 4:1

 

  • Четвртфинале:ФК СПОЈИ! – ХК Венеција (HC Venezia)> 5:0
  • Полуфинале:ФК СПОЈИ! – Ландјугенд Колсасберг (Landjugend Kolsassberg)> 3:1
  • Финале:ФК СПОЈИ! – KСК„Петар Кочић“ > 1:5

  СТРЕЛЦИ ЗА ФК СПОЈИ!:

  1. Горан Томић: 9 гола
  2. Доминик Пандуревић: 5 гола
  3. Данијел Божић: 2 гола
  4. Стефан Станојевић: 2 гола
  5. Александар Маринковић: 1 гол
  6. Срећко Степановић: 1 гол

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности