СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

15. испорука хуманитарне помоћи За српски Космет

Активисти Српског друштва Задужбина су од 26.-27. априла 2014. обавили 15. испоруку помоћи на Косову и Метохији и том приликом испоручили укупно 3275 евра помоћи које су донирали наши добротвори.
Посету смо почели обиласком млекаре на Новом Брду која је у закључној фази изградње и сви радови се убрзаним темпом приводе крају, да би могла што пре да почне са прерадом и производњом млека које ће се допремати са оближње фарме коза у селу Прековци.

 

Пројекат опремања млекаре смо помогли са 1850 евра који ће бити намењени за куповину улазне капије која је потребна с видика заштите објекта и околине, и великог шпорета на дрва за сам објекат. Обишли смо и фарму коза у селу Прековци која већ увелико функционише.

 

Акцију испоруке помоћи смо наставили обиласком социјално угрожених породица. Прво смо обишли породицу Весић Славице из села Одовце у општини Косовска Каменица и њено троје деце Јелену (17), Милоша (16), и Дејана (13). Са њима у кући живи и непокретна бака за коју сви брину. Породици је купљена веш машина у вредности 240 €.

У селу Доња Шипашница смо обишли породицу Милановић Дејана. Са женом Јаном и децом Даницом (2) и Данилом (6 мес.), деле кућу са Дејановим родитељима, а од намештаја немају скоро ништа. За ту њих је била најнеопходнија кухиња, па смо тако тој породици уплатили кухињске елементе са судопером у вредности 230 евра као и трокрилни орман у вредности 120 евра.

У Врбовцу смо обишли породицу Симић. Далибор, Сања и син Андреја живе код Далиборових родитеља. Далибор и Сања су незапослени и немају никаква примања. Породици смо уплатили брачни кревет са душеком у вредности 190 евра и трокрилни орман у вредности 120 евра, и тако обезбедили основни намештај за ову младу породицу.
Обишли смо и две породице на предлог оца Исаије из Високих Дечана. У селу Тучеп код Осојана смо обишли Радоша и Олгу Романовић, старији брачни пар који живи у повратничкој кући. На препоруку о. Исаије смо купили веш машину која ће овом старијем брачном пару у многоме олакшати кућне послове.
Породици Бичанин Славице из Великог Крушева, њеном сину Стефану и ћерки Весни смо набавили 300 л замрзивач у вредности 285 евра.

Куповину потребног намештаја и беле технике смо као и прошли пут обавили у продавници намештаја Кристал из Грачанице, а искрено се захваљујемо и Х.О. Мајка девет Југовића на указаној помоћи приликом испоруке 15. донације „За српски Космет“.

 

 

фото галерија>>>

 

Српско друштво Задужбина +

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести