СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Почело снимање филма „Јасеновац“

У Инзбруку је 30. септембра 2014. почело снимање филма „Јасеновац“ у режији Тихомира Станића. Филм је инспирисан судбинама преживеле деце, логорашица Бригите Кнежевић и Јелене Радојчић, које је 1942. године спасила хероина Диана Будисављевић (рођена Обексер).

У аустријском граду Инзбруку 30. септембра снимљени су први кадрови играног филма Јасеновац у режији Тихомира Станића. У основи те приче је Диана Будисављевић, жена која је спасила више од 12.000 деце из пакла Јасеновца.

Na snimanju filma.jpg

– Градоначелница Инзбрука Кристине Опиц-Плерер, Тихомир Станић и Владимир Влајић, један од оснивача „СПОЈИ“ током снимања –

Прича о храброј Аустријанки, која је рођена у Инзбруку, супрузи загребачког лекара Јулија Будисављевића укршта се са судбином спасене деце.

Tihomir Stanic sa glumicama.jpg

– Преживеле логорашице Бригита Кнежевић и Јелена Радојчић први пут су посетиле гроб своје хероине –

Први кадрови су снимљени на гробу Диане Будисављевић (рођене Обексер). Снимању су присуствовали градоначелница Инзбрука Christine Oppitz-Plörer и представници Српске православне омладине Инзбрук – „СПОЈИ“.

TS Production саопштава да су чланови „СПОЈИ“ обезбедили средства за снимање и да су се упознали са преживелом децом, логорашицама Бригитом Кнежевић и Јеленом Радојчић чије су судбине инспирисале овај филм.

Provera kadra.jpg

– Режисер филма Тихомир Станић и сниматељ Владан Обрадовић –

РТС / СПОЈИ

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности