СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Писмо подршке Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића Другог за КРАЉЕВСКИ КУП

10. децембар 2014.

Поштовани господине Влајићу,

даме и господо, драги пријатељи,

чланови Српске православне омладине Инзбрук,

Са великим задовољством обраћам вам се поводом друштвено-спортског пројекта који сте покренули, под називом Краљевски куп. Веома ми је драго када чујем да се наши млади људи у расејања удружују зарад очувања наших традиционалних вредности, очувања нашег културног наслеђа и промовисања здравог начина живота.

У овом тешком времену, лепо је чути да још увек постоје организације које се брину о потребама других, оних који су угрожени и којима је помоћ преко потребна. Исто тако ме радује да сте успели да остварите добру сарадњу са покрајином Тирол, градом Инсбруком и другим аустријским институцијама, чиме унапређујете међунационалну сарадњу и доприносите промоцији нашег народа и наше земље у најбољем светлу.

Кроз нашу историју велики број наших младих људи школовао се у Аустрији. Управо су они, када су се вратили са студија, донели напредак Краљевини Србији и помогли јој да постане модерна и уређена европска монархија. Надам се и верујем да ћете и ви помоћи својој отаџбини да превазиђе тешкоће у којима се сада налази и да ћете својим знањем допринети њеном напретку.

Још једном желим да Вас поздравим и упутим речи подршке Краљевском купу који организујете, као и вашем Удружењу. Желим вам да истрајете у својој мисији очувања српске традиције и унапређења сарадње међу народима који живе у Аустрији, на корист наше отаџбине, с циљем побољшања слике о њој у Европи и свету.

С поштовањем,

Њ. К. В. Престолонаследник Александар

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести