СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Успешна аустријска премијера филма „Тежина ланаца 2“ у Инзбруку

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА ||

Аустријска премијера филма „Тежина ланаца 2“ одржана је у четвртак, 18. децембра 2014. године, у Метропол биоскопу у Инзбруку. Организатори овог јединственог приказивања филма били су Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ и Заједница Срба Тирол. Присутан је био и српско-канадски режисер Борис Малагурски, које је после филма врло радо одговарао на питања публике.

 

woc2

– Борис Малагурски поздравља госте –

Аустријску премијеру дугометражног документарног филма „Тежина ланаца 2“ у Инзбруку, отворио је Владимир Влајић у име Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ и Заједнице Срба Тирол. Он је поздравио почасне госте ове вечери и објаснио је да је овај филм већ приказан у Јоханезбургу (Јужна Африка), Стокхолму (Шведска), два пута у Мексико Ситију, Ванкуверу и Торонту (Канада), као и да ће после Инзбрука бити приказан и у Штутгарту, Берлину, БиХ и Србији.

Почасни гости били су: Месут Онај, у име градоначелнице града Инзбрука, др Андреас Мајслингер, оснивач аустријског цивилног служења у иностранству, Петер Хофер, покрајински секретар Аустријског савеза синдиката, Сигфрид Кершбаумер, заменик градоначелника општине Гриз ам Бренер, мр Весна Цекић и колеге испред Центра за мигранте у Тиролу. Поред тога присутни су били и Стефан Андрић, заменик председника СПОЈИ, Александер Рогић, председник СПОЈИ, Оливер Ранисављевић, члан Управног одбора СПОЈИ и Заједнице Срба Тирол, као и мр Милан Нешић, члан УО Заједнице Срба Тирол. У публици је било гостију аустријске, немачке, турксе, хрватске и српске националности, који су допутовали из читавог Тирола, Линца и Италије – дакле, прави мултикултурални догађај у срци алпских планина.

woc2

– Месут Онај поздравља публику у Инзбруку –

Пре него што је Борис Малагурски представио себе и свој најновији филм, све присутне госте поздравио је Месут Онај у кратком обраћању у име градоначелнице града Инзбрука. Господин Онај је објаснио да је већ упознат и са првим делом филма „Тежина ланаца“, јер је у оквиру Мировног форума пре пар година организовао пројекцију тог филма у Инзбруку и нагласио је да га изузетно радује што се аустријска премијера одржава у Инзбруку.

woc2

У овом филму режисер Борис Малагурски скреће пажњу на могућа решења кризе на Балкану, која се састоји од задужених држава, сиромашних општина и губитка вере у бољи живот. Овај дугометражни документарни филм требао би гледаоцима да помогне да разумеју основне узроке због којих данас људи у земљама бивше Југославије још увек живе у веома лошим условима и како би могао да изгледа корак у другом правцу.

woc2

После завршетка филма „Тежина ланаца 2“, који су гледаоци са великом пажњом испратили, дошло је до кратког, али веома интересантног и занимљивог круга питања и одговора у којем је Борис Малагурски објаснио како је дошао на идеју да сними овај филм, као и да његове идуће филмске пројекте финансира од прихода са приказивања његових актуелних филмова широм света и од добровољних донација публике и свих људи добре воље.

На аустријској премијери у Инзбруку укупно је сакупљено 658,40 евра добровољних прилога за идући филмски пројекат Бориса Малагурског.

woc2

– Чланови СПОЈИ са Месутом Онајом и Сигфридом Кершбаумером –

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ и Заједница Срба Тирол још једном захваљују свим пријатељима, подржаваоцима и заинтересованима, који су дошли на аустријску премијеру филма „Тежина ланаца 2“ у Метропол биоскопу, као и на великодушним добровољним прилозима, који ће сигурно бити од великог значаја за реализацију следећег филма Бориса Малагурског.

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности