СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Успешна берлинска премијера филма „Тежина ланаца 2“

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА ||

Након успешно одржане аустријске премијере документарног филма „Тежина ланаца 2“ у Инзбруку, огранак Омладинске организације СПОЈИ у Немачкој организовао је заједно са Српско-немачком заједницом Берлин берлинску премијеру у главном граду Немачке уз присуство режисера Бориса Малагурског.

 

woc 2 berlin

Берлинску премијеру дугометражног документарног филма „Тежина ланаца 2“, отворио је Дејан Сенић, председник огранка СПОЈИ у Немачкој. Он је поздравио младог српско-канадског режисера Бориса Малагурског и Владимира Влајића, једног од оснивача и актуелног благајника СПОЈИ, и објаснио је да је овај филм већ приказан у Јоханезбургу (Јужна Африка), Стокхолму (Шведска), два пута у Мексико Ситију, Ванкуверу и Торонту (Канада), Инзбруку и Штутгарту, као и даће бити приказан у БиХ и Србији.

woc 2 berlin

– Борис Малагурски у интервјуу за Дневни лист ВЕСТИ –

У овом филму режисер Борис Малагурски скреће пажњу на могућа решења кризе на Балкану, која се састоји од задужених држава, сиромашних општина и губитка вере у бољи живот. Овај дугометражни документарни филм требао би гледаоцима да помогне да разумеју основне узроке због којих данас људи у земљама бивше Југославије још увек живе у веома лошим условима и како би могао да изгледа корак у другом правцу.

woc 2 berlin

– Организатори из Берлина и Инзбрука са филмском екипом Бориса Малагурског –

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ и Српско-немачка заједница Берлин још једном захваљују свим пријатељима, подржаваоцима и заинтересованима, који су дошли на берлинску премијеру филма „Тежина ланаца 2“, као и на великодушним добровољним прилозима, који ће сигурно бити од великог значаја за реализацију следећег филма Бориса Малагурског.

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности