СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Достављена помоћ СПОЈИ за поплављене у источној Србији

– Отац Дејан са Славком и Миленом Шејњановић и радницима фирме „Мироч“ који су доставили намештај –

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА И РАЧУНИ ||

Хуманитарна помоћ за поплављене породице у источној Србији достављена је 12. и 13. децембра 2014. године уз помоћ свештенства из Кладова, јер због лоших временских услова нисмо могли лично да обиђемо породице.

Овом приликом смо помогли породици Шејњановић из Подвршке и породици Јовић из Текије куповином помоћи у укупној вредности од 733,99 евра.

Толико је сакупљено приликом хуманитарне акције за источну Србију коју је Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ покренула одмах након бујичних поплава које су у септембру 2014. године задесиле наш народ на истоку наше Отаџбине. Овај сакупљени износ је знатно мањи у односу на онај који је сакупљен приликом мајских поплава, а да ли је то тако због слабијег медијског извештавања о овој катастрофи или због неких других фактора оставићемо за неку другу прилику.

 

Подвршка

 – Достава помоћи за породицу Шејњановић из Подвршке –

У петак, 12. децембра 2014. године, отац Дејан (Пајић) из Кладова доставио је хуманитарну помоћ Омладинске организације СПОЈИ породици Шејњановић из Подвршке. Породица Шејњановић има четири (4) члана: отац Славко (40 год.), мајка Милена (32) и деца Драгана (17) и Момир (15).

Подвршка 1

– Намештај за породицу Шејњановић –

Породици Шејљановић је поплава практично однела двориште, кућа им је прсла, а вода им је била на око 1,20 метара у кући. Док им се ситуација није бар мало нормализовала боравили су код једне пријатељице.

Иначе, ни пре поплаве ситуација није била сјајна, јер нико у породици није запослен, не примају никакве додатке – једино што им помаже да преживљавају је посао који Славко с времена на време нађе и што супруга Милена повремено помаже у чишћењу кућа по селу.

Шејњановићима смо помогли куповином намештаја и доставом средстава за хигијену у укупној вредности од 368,05 евра.

Текија

– Драган Јовић са купљеним шпоретом и усусивачем –

Следећег дана, у суботу, 13. децембра 2014. године, отац Милан (Благојевић), такође из Кладова, био је у куповини са Драганом Јовићем, како би набавили помоћ за породицу Јовић из Текије која броји пет  (5) чланова: отац Драган (53), мајка Сузана (51), син Милан (31), ћерка Сузана (30) и мали Вук (6).

Код породице Јовић поплава није учинила толику штету као код Шејњановића, али је кров пробио, такође је вода ушла у кућу, али су бар зидови остали читави. Но, ситуација нимало није лака за Јовиће, јер такође нико није запослен. Драган је дијабетичар и имао је пре пар година излив крви у мозгу. Јовићи преживљавају тако што примају социјалну помоћ у висини од 13.000 динара (око 100 евра) и дечији додатак у висини од 2.500 динара (око 20 евра) месечно.

Породици Јовић смо помогли куповином шпорета, усисивача, дечијих чизми за малог Вука, намирница и доставом средстава за хигијену у укупној вредности од 365,94 евра.

Текија 1

– Драган Јовић са купљеним намирницама –

Нажалост, морамо рећи да смо обиласком породица којима смо помагали и након мајских поплава видели да многе породице још увек нису успеле да се врате бар приближно ситуацији у којој су биле пре поплава. Многима је помоћ Омладинске организације СПОЈИ била једина коју су добили и како су нам рекли, можда без те помоћи не би могли да презиме ову зиму, а замислимо колико је породица у целој Србији, Републици Српској и уопште у региону било погођено од поплава а да нису добили никакву помоћ.

Зато је наша дужност, да уз помоћ добронамерних људи широм света, који нису заборавили на свој народ и Отаџбину у невољи, да помогнемо таквим породицама и у будуће помаже српским социјално угроженим породицама широм Балкана, од Крајине до Косова и Метохије!

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ овом приликом још једном захваљује свим људима добре воље, својим подржаваоцима, донаторима и члановима, који су показали срца и својим свесрдним донацијама помогли свом народу у невољи, а посебно свештеницима оцу Дејану и оцу Милану из Кладова, без чије подршке не би могли да доставимо помоћ породицама у Подвршци и Текији!

Заједно смо јачи!

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ

 

СПИСАК ПОТРОШЕНОГ НОВЦА:

– намештај: 364,36 евра

– намирнице: 96,03 евра

– шпорет и усисивач: 237,56 евра

– дечије чизме: 28,66 евра

– поштарина за доставу средстава за хигијену: 7,38 евра

УКУПНО: 733,99 евра

 

Донације за угрожене вишечлане српске породице на Балкану можете у сваком тренутку уплатити путем званичног жиро рачуна наше организације, као и путем следећих начина:

TIROLERSPARKASSEBANKAGINNSBRUCK
BLZ
(број банке): 20503
IBAN
: AT482050303300678129
BIC
: SPIHAT22XXX
VERWENDUNGSZWECK
(сврха): KOSMET

EMPFÄNGER (прималац): Jugendverein SPOJI

– Путем SOFORTÜBERWEISUNG (без регистрације директно путем интернета): на нашем сајту са леве стране

– Путем WESTERN UNION – контактирајте нас: uprava@spoji.org

– Директно код наших представника у Аустрији, Немачкој и у Србији

– Контакт: uprava@spoji.org