СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Успешна премијера филма МАЛИ БУДО у Инзбруку

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА ||

Инзбрушка премијера домаћег филма „Мали Будо“ одржана је у четвртак, 26. марта 2015. године, у Метропол биоксопу у Инзбруку. Организатори овог приказивања филма у Инзбруку била је Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ, а присутни су били и чланови филмске екипе који су за ту прилику допутова ли из Београда.

 

– Александер Рогић, председник СПОЈИ, и Владимир Влајић, један од оснивача и Управник за финансије СПОЈИ, током отварања филмске вечери –

Премијеру домаће хит-комедије „Мали Будо“ у Инзбруку, отворио је Владимир Влајић у име Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ. Он је поздравио почасне госте ове вечери на челу са Гостимиром Марићем, председником Заједнице Срба Тирол и КСУД-а „Братство“, као и присутне чланове КУД-а „Острог“ и „Ђурђевдан“ из Инзбрука, КСК-а „Петар Кочић-Змијање“ из Фигена и КУД-а „25. мај“ из Ватенса,  и објаснио је да је овај филм већ претходно приказан широм Србије и Балкана, као и у Бечу, Немачкој и Шведској.

– Гостимир Марић, председник Заједнице Срба Тирол, са својом супругом на премијери –

Затим је Александер Рогић, председник СПОЈИ-а, поздравио све присутне госте захваливши им што су својим присуством увеличали премијеру филма у Инзбруку, као и што су до последњег места попунили биоскопску салу.

– Марко Паљић, главни продуцент филма Мали Будо, обраћа се публици током отварања филмске вечери –

Након тога су представљени специјални гости из филмске екипе „Мали Будо“ који су допутовали из Београда:

Марко Кон, тумачи улогу Ди-Џеја Машана у филму, композитор је музике за филм и представљао је Србију 2009. године на Евровизији у Москви са песмом „Ципела“.

Славиша Чуровић, тумачи улогу кумашина Мирка у филму. Играо је између осталог у серијама „Рањени орао“, „Мој рођак са села“, „Бела лађа“ и „Шешир професора Косте Вујића“.

Марко Паљић, главни продуцент филма „Мали Будо“. Био је између осталог продуцент филмова „Чарлстон за Огњенку“ и „Жућко – прича о Радивоју Кораћу“.

– Марко Кон одговара на питања публике –

Марко Кон, Славиша Чуровић и Марко Паљић обратили су се бројној публици, а затим је кренуло приказивање хит-комедије „Мали Будо“ на српском језику са немачким титлом у којој се ради о Будимиру Ђуровићу, чију улогу тумачи Петар Стругар, младићу из Подгорице и његовим сусретом са српском престоницом – Београдом. Мали Будо, син подгоричког хирурга, који није баш на добром гласу, стиже у Београд. Очеве пријатељско-рођачке везе убацују га у сплет црнохуморних дешавања које су нам на врло духовит начин дочарале први сусрет једног осамнаестогодишњака с нашом престоницом.

Овај филм, који није обична комедија, говори о црногорском менталитету, београдском ноћном животу, корупцији у здравству, проблемима у школству, првим љубавним разочарањима и крвној освети. Ово је, пре свега, прича о лојалности, пријатељству, љубави и о томе како свако може да се врати на прави пут, иако је на почетку само размажени себичњак, као што је у овом филму Мали Будо из Подгорице.

– Марко Паљић одговара на питања публике –

Филм „Мали Будо“ режисера Данила Бећковића, који својим посебним глумачким умећем чине посебним Петар Стругар и Сергеј Трифуновић, Петар Божовић, Тихомир Станић, Христина Поповић, као и инзбрушки специјални гости Славиша Чуровић и Марко Кон, с одушевљењем и уз одличне позитивне реакције пратила је, до последњег места, попуњена биоскопска сала у Инзбруку.

– Славиша Чуровић одговара на питања публике –

На смом крају ове филмске вечери у Инзбруку уследила су питања публике специјалним гостима, који су врло радо одговарали на занимљива питања, пре него што су лично разговарали и сликали се са публиком која је дошла из разних градова покрајине Тирол, па чак и из Линца, а било је поред српског и других народа са Балкана, као и неколико Аустријанаца који су дошли да погледају хит-комедију из Србије.

На инзбрушкој премијери филма „Мали Будо“ укупно је сакупљено 551,60 евра добровољних прилога, који су намењени српским социјално угроженим вишедетним породицама на Балкану, којима ће бити купљена и достављена дугорочна помоћ у оквиру већих хуманитарних акција Омладинске организације СПОЈИ које су планиране за лето и јесен 2015. године.

 – Чланови и пријатељи СПОЈИ-а заједно са специјалним гостима из Београда на самом крају филмске вечери –

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ још једном захваљује свим пријатељима, подржаваоцима и заинтересованима, који су дошли на премијеру филма „Мали Будо“ у Метропол биоскопу у Инзбруку, као и специјалним гостима који су допутовали из Београда и тако ово вече учинили још посебнијим, док посебну захвалност дугујемо свим донаторима и њиховим великодушним добровољним прилозима, који ће сигурно бити од великог значаја за помоћ српским вишедетним породицама на Балкану које живе у веома лошим и нехуманим условима, без перспективе за боље сутра и у неким крајевима чак и без слободе.

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности