СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„СПОЈИ“ на Цвети обележио крсну славу и 6. годишњицу оснивања

Cveti 2015

Чланови СПОЈИ-а заједно са оцем Видославом и попадијом након Свете Литургије

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА ||

У недељу, 5. априла 2015. године, на празник Цвети, Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ обележила је своју крсну славу и 6. годишњицу оснивања у Српској православној цркви у Инзбруку.

Ове године славски колачар и кум био је млади Стефан Андрић (17), заменик председника СПОЈИ, који је поводом крсне славе заједно са својом породицом све уредно припремио и заједно са оцем Видославом (Вујасином) и присутним члановима преломио славски колач.

Чланови Омладинске организације СПОЈИ такође су припремили пиће и скромно посно послужење којим су после Свете Литургије на хуманитарном штанду послужили све присутне парохијане из Инзбрука и Тирола. На хуманитарном штанду сакупљено је тачно 251,28 евра добровољних хуманитарних донација за социјално угрожене српске вишедетне породице на Балкану, а подељено је и најновије, издање Информативног и интеграционог часописа „Споји!“, првог српског часописа у Аустрији, Немачкој и Швајцарској који је покренут од омладине за омладину и оне мало старије међу нама – тиме је озваничен излазак новог издања овог јединственог часописа.

Главна тема седмог издања часописа „Споји!“ је „1914 – 2014. 100 година од избијања Првог светског рата – ретроспективни поглед на 2014. годину“, а у којем између осталог пишу проф. др Тања Крауст из Академске гимназије у Инзбруку, проф. др Волфганг Рорбах (са предговором председника Р. Аустрије Хајнца Фишера), Драгослав Бокан и мр Радован Калабић, док у МИНИ-АНКЕТИ о узроцима и последицама Првог светског рата учествују аустријске и српске лично сти из разних области, као што су на пример Кристоф Кауфман, заменик градоначелнице града Инзбрука, др Лукас Моршер, председавајући градског архива и музеја Инзбрука, академик Матија Бећковић …

Сав приход од продаје часописа „Споји!“ намењен је социјално угроженим српским вишедетним породицама на Балкану, а може се поручити путем е-поште на casopis.spoji@gmail.com.

Cveti 2015

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ, која је 2009. године на празник Цвети основана уз благослов тадашњег средњоевропског Епископа Константина и инзбрушког пароха оца Видослава (Вујасина) у Српској православној цркви у Инзбруку, за 6 година успела је да у дело спроведе преко 250 већих и мањих акција на културно-просветном, друштвено-спортском и хуманитарном пољу, и да у оквиру свог рада покрене неколико значајних пројеката за очување српског културног, духовног и националног идентитета, као и за позитивно представљање српског народа у свету, још једном захваљује свим пријатељима, подржаваоцима, донаторима, члановима и свим људима добре воље, на сталној подршци у раду током претходних 6 година, у нади да ћемо и даље СВИ ЗАЈЕДНО да ширимо позитиван дух међу српским народом и да се залажемо за заједничко боље сутра!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности