СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ наградио српске математичаре [ВИДЕО]

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА и ПОТВРДЕ ||

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је у петак, 5. фебруара 2016. године, у Математичкој гимназији у Београду уручила награде српским математичарима који су у јануару освојили 6 медаља у математици, физици и информатици на Међународној Жаутиковској олимпијади у Казахстану.

Свим математичарима који су у јануару учествовали на Међународној Жаутиковској олимпијади, уручене су новчане награде у висини од по 100,00 евра, ваучери за 7 дана бесплатног боравка у Сокобањи, као и плакете.

Професорима, Александри Димић и др Бобану Маринковићу, који су као лидери тима водили екипу на олимпијади, као и директору Математичке гимназије, мр Срђану Огњановићу, уручени су ваучери за 7 дана бесплатног боравка у Сокобањи и плакете наше организације.

Овим скромним чином хтели смо, као омладина из дијаспоре, да честитамо и захвалимо нашим младим математичарима на њиховим изванредним резултатима и што кроз њих српски народ и Србију представљају у најбољем светлу у свету.

Уједно смо хтели да скренемо пажњу на лош однос према просвети и образовању у Србији и да треба више да се инвестира на том пољу, јер би тако дугорочно улагали у наше младе таленте и вредне младе људе и стварали бољу будућност нашег народа и наше матице.

Да подсетимо, на Међународној Жаутиковској олимпијади у Казахстану, учествовали су Коста Бизетић (информатика), Давид Милићевић (информатика, бронза), Душан Новичић (физика, бронза), Михајло Спорић (физика, злато), Алекса Милојевић (математика, сребро), Алекса Константинов (математика, злато) и Огњен Тошић (математика, злато).

Желимо да напоменемо да на уручивању награда нису могли да присуствују Огњен Тошић и Михајло Спорић – њима ће награде бити уручене после фебруарског школског распуста.

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ велику захвалност за наменске донације за награде за наше младе математичаре дугује мр Мири Јовановић-Ратковић са Универзитета у Цириху и предузећу ВФМ2-група из Србије, док Вили Фантазији из Сокобање захваљује на омогућеном бесплатном седмодневном боравку у Сокобањи.

„Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да мењате свет.“

          Нелсон Мендела

 

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ

 

Алекса Константинов – Награде за математичаре Србије

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је 5. фебруара 2016. године уручила награде математичарима који су у јануару освојили 6 медаља у математици, физици и информатици на Међународној Жаутиковској олимпијади у Казахстану.Овим скромним чином хтели смо да захвалимо нашим младим математичарима на њиховим изванредним резултатима и што кроз њих српски народ и Србију представљају у најбољем светлу у свету.Уједно смо хтели да скренемо пажњу на лош однос према просвети и образовању у Србији и да се треба више инвестирати на том пољу, јер би тако дугорочно улагали у бољу будућност наше земље.Погледајте изјаву Алексе Константинова, освајача златне медаље у математици!СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!www.spoji.org

Posted by СПОЈИ / SPOJI on Freitag, 5. Februar 2016

 

Александра Димић – Математичка гимназија Београд

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је 5. фебруара 2016. године уручила награде математичарима који су у јануару освојили 6 медаља у математици, физици и информатици на Међународној Жаутиковској олимпијади у Казахстану.Овим скромним чином хтели смо да захвалимо нашим младим математичарима на њиховим изванредним резултатима и што кроз њих српски народ и Србију представљају у најбољем светлу у свету.Уједно смо хтели да скренемо пажњу на лош однос према просвети и образовању у Србији и да се треба више инвестирати на том пољу, јер би тако дугорочно улагали у бољу будућност наше земље.Погледајте изјаву Александре Димић, професорке физике на Математичкој гимназији, која је била један од лидера тима на олимпијади у Казахстану!Извештај са доделе награда:http://spoji.org/sr/naslovna/82-serbian/aktivnosti/%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%88%D1%9A%D0%B5-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/808-spoji-nagradio-srpske-matematicare.htmlСПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!www.spoji.org

Posted by СПОЈИ / SPOJI on Samstag, 6. Februar 2016

 

мр Срђан Огњановић – директор Математичке гимназије

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је 5. фебруара 2016. године уручила награде математичарима који су у јануару освојили 6 медаља у математици, физици и информатици на Међународној Жаутиковској олимпијади у Казахстану.Овим скромним чином хтели смо да захвалимо нашим младим математичарима на њиховим изванредним резултатима и што кроз њих српски народ и Србију представљају у најбољем светлу у свету.Уједно смо хтели да скренемо пажњу на лош однос према просвети и образовању у Србији и да се треба више инвестирати на том пољу, јер би тако дугорочно улагали у бољу будућност наше земље.Погледајте изјаву мр Срђана Огњановића, директора Математичке гимназије у Београду!Извештај са доделе награда:http://spoji.org/sr/naslovna/82-ser bian/aktivnosti/досадашње-активности/808-spoji-nagradio-srpske-matematicare.htmlСПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!www.spoji.org

Posted by СПОЈИ / SPOJI on Sonntag, 7. Februar 2016

 

Никола Воркапић – студент Економског факултета у Београду

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ је 5. фебруара 2016. године уручила награде математичарима који су у јануару освојили 6 медаља у математици, физици и информатици на Међународној Жаутиковској олимпијади у Казахстану.Овим скромним чином хтели смо да захвалимо нашим младим математичарима на њиховим изванредним резултатима и што кроз њих српски народ и Србију представљају у најбољем светлу у свету.Уједно смо хтели да скренемо пажњу на лош однос према просвети и образовању у Србији и да се треба више инвестирати на том пољу, јер би тако дугорочно улагали у бољу будућност наше земље.Погледајте изјаву Николе Воркапића, студента Економског факултета Универзитета у Београду, који је заједно са нама уручио награде нашим математичарима!Извештај са доделе награда:http://spoji.org/sr/naslovna/82-serbian/aktivnosti/досадашње-активности/808-spoji-nagradio-srpske-matematicare.htmlСПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!www.spoji.org

Posted by СПОЈИ / SPOJI on Donnerstag, 11. Februar 2016

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности