СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„СПОЈИ“ на Цвети обележио крсну славу и 7. годишњицу оснивања

|| ФОТО ГАЛЕРИЈА ||

У недељу, 24. априла 2016. године, на празник Цвети, Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ обележила је своју крсну славу и 7. годишњицу оснивања у Српској православној цркви у Инзбруку.

Ове године славски колачар и кум био је млади Славен Дринић (18), координатор фудбалске секције ФК СПОЈИ и члан Скупштине СПОЈИ, који је поводом крсне славе заједно са својом породицом све уредно припремио и заједно са оцем Алексндром (Столићем) и присутним члановима пререзао славски колач.

~ Славен Дринић, славски кум, и отац Александар ~

Чланови СПОЈИ такође су припремили пиће и скромно посно послужење којим су после свете Литургије на хуманитарном штанду послужили све присутне парохијане из Инзбрука и Тирола. На хуманитарном штанду сакупљено је тачно 79,80 евра добровољних хуманитарних донација за социјално угрожене српске вишедетне породице на Балкану, а подељено је и неколико примерака најновијих наруквица СПОЈИ у црвеној боји, са белим натписом, на којима пише „Косово је срце Србије!“.

~ Отац Александар пиликом своје беседе ~

Црвена боја нових силиконских наруквица представља симбол живота и наду у Васкрсење српског народа на Косову и Метохији, док бела боја симболизује невиност свих недужно страдалих на Косову и Метохији! Овим наруквицама СПОЈИ жели да пошаље поруку у свет да нисмо заборавили на српски народ на Космету и на нашу свету земљу и да ће она увек бити део нас све док је будемо носили у нашим срцима!

Сав приход од продаје наруквица намењен је социјално угроженим српским вишедетним породицама на Балкану, а може се поручити приватном поруком на нашој фејсбук страници или путем е-поште на uprava@spoji.org.

~ Отац Александар заједно са члановима Црквеног одбора, пријатељима и члановима СПОЈИ ~

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ, која је 2009. године на празник Цвети основана уз благослов Српске православне цркве у нашој цркви у Инзбруку, за 7 година успела је да у дело спроведе преко 250 већих и мањих акција на културно-просветном, друштвено-спортском и хуманитарном пољу, и да у оквиру свог рада покрене неколико значајних пројеката за очување српског културног, духовног и националног идентитета, као и за позитивно представљање српског народа у свету, још једном захваљује свим пријатељима, подржаваоцима, донаторима, члановима и свим људима добре воље, на сталној подршци у раду током претходних 7 година, у нади да ћемо и даље СВИ ЗАЈЕДНО да ширимо позитиван дух међу српским народом и да се залажемо за заједничко боље сутра!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности