СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Нови кров за породицу Милошевић из Орешковице крај Петровца на Млави

Крајем јула ове године кућа четворочлане породице Милошевић из Орешковице код Петровца на Млави је скоро потпуно изгорела у пожару.

Тада је нажалост дошло до велике штетe, али Богу хвала нико није настрадао.

Породица Милошевић броји четири члана: самохрани отац Зоран (51 год), ћерка Милица (10), син Андрија (8) и њихов деда Радиша (76).

Живе од социјалне помоћи у висини од 15.000 динара (око 130 евра) и дечијег додатка од 8.000 динара (око 70 евра) месечно. Деца иду у школу. Ћерка Милица болује од епилепсије…

Зорану се пре 20 година десила слична ситуација, тада нажалост са трагичним исходом, када му се у запаљеној кући угушило троје деце, што све ово чини још стреснијим за њега.

Већ пар дана после несреће покренула се акција за санирање штете, како би породица, која живи у тешким условима, могла што пре да се врати у свој дом.

У акцију су се укључили људи из села и дијаспоре, као и из општине Петровац на Млави. Свако је донирао по нешто, како би се помогло Милошевићима. СПОЈИ је одлучио да им обезбеди материјал за изградњу и покривање новог крова.

– Набавка грађевинског материјала за нови кров –

Чланови СПОЈИ у Србији су почетком септембра испоручили грађевински материјал у вредности од 2.500 евра.

– Испорука помоћи у виду грађевинског материјала –

Радови су релативно брзо завршени за десетак дана. Кров је Зоран покрио уз помоћ мајстора који су поставили грађу, као и уз помоћ ћерке и сина.

– За време радова … –

По завршетку радова наши представници у Србији су посетили Милошевиће, како би се погледали завршене радове и проверили коришћење помоћи коју смо им донирали. Том приликом су им однели и намирнице, грицкалице и слаткише за децу, одећу, лопту…

– Набавка намирница за завршну посету –

-Чланови СПОЈИ заједно са Милошевићима испред новог крова, а испод нове натстрешнице, коју су дорадили од остатка материјала –

– Нов кров породице Милошевић из више углова… –

Остаје да уз помоћ добрих људи сређују просторију по просторију како би своју кућу довели у стању пре пожара.

Од срца се надамо да ће у томе уз Божију помоћ успети, а ми у име породице Милошевић захваљујемо свим донаторима који свакодневно уплаћују добровољне донације за помоћ угроженим породицама на Балкану, а без чије подршке и учешћа не бисмо могли да помогнемо ни Милошевићима да добију нови кров.

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

 

– Помоћ коју смо донели приликом завршне посете уз намирнице, грицкалице и слаткише –

– Осмогодишњи Андрија Милошевић из Орешковице –

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности