СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Видовданска прослава 2024: Радост и награде за ученике Просвјетиних школа Фиген и Куфштајн

Радост на крају школске године 2023/2024. заједнички су поделили ученици из две Просвјетине школе српског језика – Фигена и Куфштајна. У недељу 30. јуна 2024. , у организацији куфштајнске парохије, уприличена је видовданска прослава под темом „ Моја дедовина“. Кроз хорске песме и рецитације деца су истицала значај чувања дедовине и наших корена, али су нас подсетила и на старију и новију историју српског народа причајући о Св.Цару Лазару и Херојима са Кошара. Како то бива у нашој матици, и овде у дијаспори су на Видовдан деци подељене дипломе.

Групну рецитацију са ученицама из Фигена припремила је учитељица Милица Новаковић Лукић. Учитељица је бележила целе школске године успехе и залагања својих 32 ученика, са циљем и жељом да на крају буду награђени највреднији. Поклоне ученицима обезбедио је бивши председник Културно-спортског клуба „Петар Кочић – Змијање“ из Фигена господин Остоја Попадић.

Из куфштајнске школе била су присутна 62 ученика са учитељицом Маријом Гавриловић.

Готово стотину деце у овом делу Тирола је активно укључено у Просвјетин програм учења српског језика. Простора за надоградњу и усавршавање увек има, али задовољство ученика и родитеља је потврда да вреди остати на путу усвајања и чувања свог језика, писма, историје и традиције.

Просвјетине школе српског језика, Фиген и Куфштајн, 08.07.2024.

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести