СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Успешно завршено сакупљање донација за угрожене породице на Косову и Метохији (Постаните стални донатор!)

 

|| DEUTSCH || ЛИСТА ДОНАТОРА || СЛИКЕ ПОРОДИЦА ||

Сакупљање хуманитарних донација за 20. хуманитарну акцију СПОЈИ-а за угрожене породице на Косову и Метохији, које је покренуто 28. јуна 2020. године на Видовдан, успешно је окончано за само месец дана иако је циљ за потребних 10.500 евра био 31. јул 2020.

Првобитно је било планирано да се у оквиру ове акције помогне 7 породица и Народна кухиња, али је за само месец дана сакупљено и више од тога, тако да ће на крају бити помогнуто и породици Ђошић, којој су вуци заклали 23 оваца, док ћемо Народној кухињи у Прековцу моћи да помогнемо у мало већем обиму.

Укупно је уз учешће преко 163 донатора, а било их је далеко више јер је било и мањих акција сакупљања од стране парохија СПЦ у Инзбруку и Куфштајну, било је донација преко наших донаторских кутија, итд. сакупљено тачно 11.488,35 евра.

 Од тог новца купићемо, као и на почетку сакупљања и најављено следећу помоћ, док ће један мањи део средстава бити искоришћен за покривање трошкова провизија уплате донација на рачуне Манастира Високи Дечани и Добротворне организације „Мајка девет Југовића“ на Косову и Метохији, који нам и ове године помажу у организацији и испоруци помоћи, али и за путне трошкове за „контролну“ посету коју ћемо обавити за пар месеци:

– Ђурићи (Осојане, Метохија) – Грађевински материјал за шталу: 1.500 евра

– Чукарићи (Велика Хоча, Метохија) – Веш-машина, електрични шпорет, евтл. шпорет на дрва и намештај: 1.000 евра

– Мицићи (В. Хоча, Метохија) – Пећни систем грејања: 1.250 евра

– Дубићи (Осојан, Метохија) – Плац за кућу: 2.000 евра

Ђошићи (Тучеп, Метохија) – 5х оваца: 750 евра

– Стојановићи (Ново Насеље, Косово) – ПВЦ столарија: 1.000 евра

– Стојковићи (Кусце, Косово) – Комплетно ново купатило: 1.500 евра

– Симићи (Врбовац, Косово) – Грађевински материјал за кућу: 1.000 еура

– Намирнице за Народну кухињу (Прековац, Косово): 1.240 евра

> УКУПНА ВРЕДНОСТ ПОМОЋИ: 11.240,00 евра

Због тренутне ситуација у вези с корона-вирусом овај пут нећемо моћи лично да испоручимо помоћ породицама. У набавци и испоруци помоћи ће нам наши пријатељи из „Мајке девет Југовића“ и помоћници братије манастира Високи Дечани. Они ће нам по испоруци помоћи послати слике и рачуне, те ћемо објавити извештај о испорученој помоћи, као у случају да смо лично били на терену.

То нас с једне стране растужује, јер нам свима недостаје КосМет, лични сусрет са породицама и обилазак наших светиња, али с друге стране нисмо желели да чекамо на даљи расплет ситуације у вези с вирусом како би породице што пре могуће добиле неопходну помоћ, а уједно тако отпада и један део путних трошкова.

Надамо се да ћемо за неколико месеци, када се ситуација смири, моћи да посетимо породице у такозваној „контролној“ посети, којом још једном посећујемо породице како бисмо се уверили да ли је донирана помоћ сврсисходно и употребљена.

За ту намену, као и за већ споменуте трошкове провизије пребацивања средстава трошкови ове акције ће износити:

            – Путни трошкови: 180,00 евра

            – Банковне провизије: 68,35 евра

Тиме је укупна вредност ове хуманитарне акције, која нам је 20. по реду на Косову и Метохији, а трећа по висини вредности – 11.488,35 евра.

Донације су стизале са свих страна света, а како би што више људи сазнало за акцију била је потребна подршка са разних страна. Од великог значаја је била подршка у смислу промовисања и ширења акције, на чему захваљујемо бројним спортистима, глумцима, уметницима, и медијима од којих су многи упутили и видео-подршке, док су други преко друштвених мрежа ширили информацију о сакупљању средстава за породице на Косову и Метохији:

– Иван Кукољ Куки, певач народне музике  

– Јасна Ђуровић, дугогодишња водитељка емисије Експлозив на ТВ Првој

– Владимир Јанковић, помоћни тренер ФК Црвена Звезда за време Владана Милојевића

– Виктор Савић, глумац и један од оснивача Театра на брду

– Огњен Короман, некадашњи репрезентативац СЦГ и Србије, као и један од најбољих играча ФК Црвена Звезда

– Весна Станковић, драмска и филмска глумица

– Тадија Драгићевић, некадашњи капитен КК Црвена Звезда и члан Албе из Берлина, који је драфтован од стране Јута Џеза у НБА

– Милан Граховац, освајач златне медаље за Србију на Олимпијским играма малих људи

 – Стефан Поповић, спортски коментатор ФК Мелбурн Виктори, глумац и водитељ Беовизије 2020, из Аустралије

– Талиб Вајз, некадашњи репрезентативац САД у америчком фудбалу и првак Европе са Рејдерсима из Инзбрука и Адлерсима из Берлина, и садашњи селектор Шпаније

– Косовски Божури, музички ансамбл

– Димитрије Нишавић, млади и перспективни спортски новинар, као и аутор и водитељ емисије „ДНТВ аутограм“ на Инстаграму

– Иван Гвозденовић, некадашњи првотимац ФК Црвена Звезда, ФК Бриж и других европских клубова

– Милан Стојановић, фудбалер ФК Окжетпес у првој лиги Казахстана

– Марјан Марковић, некадашњи капитен ФК Црвена Звезда и првотимац Динама из Кијева, других европских клубова, као и репрезентативац Србије

– ФК Партизан

– ТХЦ ла Фамилија

– Феђа Димовић, Београдски синдикат

– Лортус медија, Петровац на Млави

– РТВ Млава, Петровац на Млави

– РТВ Браничево

– Франкфуртске Вести

– Радио-телевизија Србије, РТС

– ТВ Храм

– Портал Наши у свету

– Портал Расејање.инфо

– Јелена Пузић, драмска и филмска глумица

– Српско културно удружење Слога Упсала, Шведска

– Баварско-српски академски форум, Минхен

– Епархија зворничко-тузланска

– Делије Милвоки и Онтаријо

– Наш начин бенд, Панчево

– Никола Поповић, председник Удружења студената Шумарског факултета Универзитета у Београду

– Жељко Станојловић Кеша, Петровац на Млави

– Луча, музички ансамбл

Посебно захваљујемо нашим пријатељима из Инвениес тренинг центра у Петровцу на Млави уз чију подршку смо покренули спортску акцију подршке за ову хуманитарну акцију. У тој акцији су предузећа и појединци имали могућност да донирају понављања вежби по најмањој и симболичној вредности од 1244 или 1389 динара. Једно понављање је вредело 1 динар, а на крају је донирано 56.435 понављања, која је требало и одрадити до 31. јула. У томе смо такође успели уз подршку вежбача широм света, који су снимке својих вежби објављивали на Инстаграму. Највећи допринос успеху су имали сигурно чланови Инвениеса, који су 31. јула успели да стигно чак до 56.842 понављања вежби, што збачи да је и у овом случају премашен циљ.

Прва фаза у оквиру ове хуманитарне акције је завршена успешним сакупљањем средстава за куповину помоћи за 8 породица и Народну кухињу. Следи уплата средстава на рачуне манастира Високи Дечани и Добротворне организације Епархије рашко-призренске „Мајке девет Југовића“ како би потребну помоћ купили и испоручили породицама наредних недеља о чему ћемо Вас известити извештајем са сликама и рачунима.

Хвала Вам још једном свима у име породица са Косова и Метохије! Уједно Вас позивамо да постанете наши стални донатори на месечном или годишњем нивоу. Хуманитарна организација СПОЈИ сакупља добровољне донације током целе године за помоћ угроженим вишедетним породицама на Балкану, као и болесној деци у Тиролу. Да бисмо постигли редовност и могли боље да планирамо и умножавамо наше хуманитарне акције била би нам потребна Ваша редовна подршка.

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести