СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ по други пут код породице Ђурић из Црвенке

IMG_20210515_171859.jpg

|| РАЧУНИ – BELEGE || DEUTSCH ||

Пошто смо већ узели учешће на хуманитарном турниру у Новом Саду 15. маја 2021, искористили смо прилику да након завршетка турнира посетимо  породицу Ђурић, која нам се после 2017. године поново обратила за помоћ а живи у близини, тачније у  Црвенки.

Део помоћи у виду обуће за све чланове породице смо купили у Београду у укупној вредности од 24.174,20 динара (око 207 евра). Робу смо преузели уз помоћ наших чланова и пријатеља организације који живе у Београду како бисмо је на време уручили приликом ове посете.

Остатак  помоћи у виду хране, пића и кућних потрепштина у износу од 34.279,79 динара (око 293 евра) смо купили у путу ка породици. Неки од нас су први пут учествовали у хуманитарној акцији па је била идеална прилика да се упознају са радом на терену.

 

Djurici_1.jpg

– Део купљене обуће за све чланове породице Ђурић –

Djurici_2.jpg

– У набавци за породицу Ђурић –

У куповини и утовару робе су учествовали и неки од потенцијалних нових чланова наше организације, а и приликом истовара су притекли у помоћ деца једног од наших чланова, тачније Дарка Прокића, ратног војног инвалида и ветерана који је 1999. године као младић бранио Косово и Метохију, што показује да је свачија помоћ добродошла и да свако може да помогне уколико хоће.

Djurici_5.jpg

Djurici_6.jpg

– У набавци за породицу Ђурић –

Иако је ауто био препун од разних производа за кућну хигијену, преко хране и пића, па све до обуће и одеће, и да смо ми једва стали у ауто, то нас није омело да из Новог Сада брзо стигнемо до породице, а тамо нас је дочекало баш оно што смо и очекивали ми који већ имамо искуства са уручивањем помоћи вишедетним породицама.  

Djurici_7.jpg

Djurici_14.png Djurici_12.jpg

– Испоручена помоћ код породице Ђурић –

То су осмеси деце већ на уласку у двориште, а оно  је заиста било пуно разиграних малишана. Најмлађи члан Михајло (7 месеци) нас је дочекао у загрљају свог оца Ивана (25), најстаријег сина који живи у породици Зорана Ђурића (52). Породица иначе, броји 12 чланова коју чине и Зоранова супруга Гордана (50), Иванова супруга Данијела (22) и још седморо Зоранове и Горданине деце – Зорана (18), Анђела (15), Милош (13), Тијана (11), Милица (10), Огњен (5) и Божидар (3). Они имају још  четири ћерке које су се удале и од њих имају деветоро унучади, што их чини једном од највећих породица које смо, поред Костовића из Љуљца код Новог Пазара и Станојковића на Косову и Метохији имали прилике да помогнемо.

Djurici_10.jpg

– Мали Ђурићи са својим новим патикама –

Помоћ коју смо донели смо брзо истоварили захваљујући малишанима који су се највише обрадовали новој обући и једва су дочекали да обују нове патике што се може видети и на фотографијама. Као и увек топло смо дочекани у једном мирном и лепом војвођанском газдинству надомак канала Дунав-Тиса-Дунав на Северу наше прелепе Србије.

Djurici_11.jpg

– Мали Божидар у својим новим патикама –

Док смо ми старији у опуштеном разговору приводили крају папиролошке обавезе око примопредаје помоћи, деца нашег саборца Дарка, који је такође из овог краја, су се већ спријатељила са малим Ђурићима и отишла у обилазак канала Дунав-Тиса-Дунав. Из разговора са главом породице, Зораном, смо сазнали да би волели да  започну неки породични посао, како не би чекали на помоћ већ могли да реше питање финансија на дуже стазе. Богу хвала, воље и руку за рад им не недостаје, а на свима нама  је да покушамо да им у тој намери помогенемо.

Djurici_13.jpg

Хвала свима који су досадашњим донацијама већ помогли, а најбољи апел, за све оне који желе да помогну, биће фотографије препуне дечијих осмеха на којима се не види забринутост нити туга због скромних услова у којима живе, већ зраче једном топлином и љубављу која никог не оставља равнодушним. Придружите нам се и помозимо заједно да осмех на њиховим лицима никада не престане да сија!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

  • УКУПНА ВРЕДНОСТ ПОМОЋИ: € 500,00
  • ТРОШКОВИ:

– Путни трошкови (гориво и путарине): € 67,17

ТРОШКОВИ УКУПНО: 67,17

  • УКУПНА ВРЕДНОСТ АКЦИЈЕ: 567,17

 

Уколико и Ви желите да дарујете добровољни прилог за помоћ социјално угроженим породицама на Балкану и болесној деци у Тиролу, то можете учинити 365 дана у години путем једног од следећих начина:

МОГУЋНОСТИ ДОНИРАЊА

1.) SPENDENKONTO – EU & Schweiz (ohne Spesen):

Jugendverein SPOJI

IBAN: AT48 2050 3033 0067 8129

BIC: SPIHAT22XXX

Zweck (сврха): Spende Familien in HR / SRB / KiM / Tirol …

2.) PAY PAL DONATE (трошкови / Spesen: 3,40% + 0,35€):

www.spoji.link/paypal/donate

3.) FACEBOOK DONATE (без трошкова / ohne Spesen):

https://spoji.link/FB/donate

Уколико желите да на Фејсбуку покренете сакупљање донација за акције СПОЈИ-а (нпр. поводом Вашег рођендана, …) то можете учинити путем следећег линка (уколико сте корисник Фејсбука):

https://www.facebook.com/fund/spoji.org/

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности