СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Филм „Срби – народ који нестаје“ приказан и у Тићину

 

Одржали смо у Тићину прву пројекцију филма „Срби народ који нестаје“ . У клубу Свети Сава пројекцији филма присуствовало је око педесет наших чланова и пријатеља. Након пројекције уз мало послужење, које су нам спремиле наше активисткиње, разменили смо утиске о филму. Скупили смо  400 .- сфр добровољних прилога.

 

 

Филм који приказује сурову реалност, у којој се налази наш Српски народ, који је заиста тежак за гледање, али може да нас пробуди и продрма из овог стања успаваности и небриге о будућности нас, наше деце и народа. Језиве слике убијене деце после абортуса „чедоморства“ требају да нас упозоре на тај страшни грех и уразуме да више не убијамо нашу децу. Већина нажалост ће их погледати и као оне слике рака на цигаретама, после којих се згрозе и мало размисле, али ипак даље настављају да пуше. Истина ће нас спасити, треба је увек говорити ма колико је она тешка и нама се не свиђала. Због лажи, обмана и подвала налазимо се у овој незавидној ситуацији из које тешко да ћемо се извући сем ако не прихватимо сурову реалност и ако не покушамо да променимо прво сами себе.

 

 

Ми који смо већи део нашега живота, или цео, провели у дијаспори мало тога можемо да учинимо. Тешко да ће неко од нас да се врати, на напуштена имања наших предака, или да ће наша деца рођена овде пожелети исто. Ми годинама поправљамо статистике наталитета у државама у којима живимо. Али можемо и морамо угледати се на Јеврејски народ и не заборавити ко смо, одакле смо, који језик причамо и научити нашу децу исто.

 

 

Ми „Немањићи“ из Тићина покушат ћемо дати мали допринос у овој суровој борби против нестанка који води наш народ. Покушат ћемо да нахранимо и обучемо што више гладне деце. То нам је једини циљ и разлог окупљања у овој организацији.

 

 

Још једном апелујемо „молимо“ све добронамерне Србе родољубе да нам се прикључе и помогну не нама већ нашем народу а тиме и сами себи.

 

Деца су наша будућност!!!

 

Немањићи-тићино