СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„СРБИ за СРБЕ“ представили Србију у Бечу

 

 

У суботу 18. јуна аустријска Хуманитарна организација „Срби за Србе“ у сарадњи са СКУД „Карађорђе“ представила је Србију – у оквиру интер-културне породичне манифестације „WienWirbel“ – кроз припремање српског доручка, као и малу фото-презентацију и фолклорну приредбу коју је извео дечији ансамбл СКУД „Карађорђе“. Овом приликом је уз дружење и пријатну атмосферу кроз продају доручка прикупљена и скромна хуманитарна помоћ у висини од 73€. Своје кулинарске специјалитете и фолклорну традицију представиле су поред наше организације још осам удружења са свих крајева света.

 

 

На српском штанду, који је био украшен српском заставом и фотографијама српских градова, манастира (Високи Дечани, Грачаница и Студеница) и природним лепотама Србије, радиле су две младе волонтерке у српској ношњи којима се овом приликом од срца захваљујемо, а гости различитих националности били су у прилици да уз домаћи хлеб, проју и питу од сира пробају српски ајвар, чајну кобасицу, сир, печеницу и павлаку. Поред тога, наши гости су уз сваки купљени доручак почашћени домаћом ракијом из Чачка, што је проузроковало веома занимљиве реакције наших аустријских суграђана.

 

 

Нешто пре 11 часова уследила је и фолклорна представа  „Игре из Шумадије“ дечијег ансамбла СКУД „Карађорђе“ уз пратњу хармоникаша, која је изазвала праве овације и одушевљење присутне публике. На овом месту користимо такође прилику да се захвалимо и Српском културно-уметничком друштву „Карађорђе“, које нам је отвореног срца изашло у сусрет и указало велику подршку учешћем у овогодишњој манифестацији „WienWirbel“.

 

 

У нади да смо послали поруку свим српским заједницама широм дијаспоре да следе овај пример и заједничким радом на позитиван начин представљају своју земљу и народ и то украсе доброчинством, поздрављамо све донаторе и пријатеље наше организације у Аустрији и другим крајевима света.

 

Извор: www.srbizasrbe.org