СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Хуманитарна помоћ за породице на Косову и Метохији

Акција о сакупљању новчане помоћи за породице на Косову и Метохији је започета од стране Српске Православне Цркве Инсбрук у сарадњи са манастиром Високи Дечани. А циљ је био да се тим породицама колико толико олакша прослава Божића.

Започета је у новембру 2009., а трајала је до Никољдана 19.12.2009. Планирано је да свака породица из Инсбрука и Тирола уручи по 50 евра за једну пордицу на КиМ, па су тако чланови Српске Православне Омладине Инсбрук- „Споји“ почели сакупљати новчану помоћ како би је уручили као породица „Споји“.

До 12.децембра је сакупљено 400 евра од стране „Споји“, а истог дана породица“Споји“ је предала помоћ иницијаторима ове акције. Такође је важно напоменути да је у парохији Инсбрук укупно сакупљено 7.000 евра од стране свих породица у Инсбруку и  Тиролу.

Новчана помоћ за породице на Косову и Метохији је предата Владике Теодосију(који је заједно са својом братијом из Високих Дечана поделио породицама уочи божићних празника) на четрдесетодневни помен блаженопочившем Патријарху Павлу у Манастиру Раковица!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности